Autor: Informer.rs

29.10.2021.

20:09

Foto: Tanjug/AP

Sport

UEFA "STROGA" PREMA NEMCIMA! Nacistički SKANDAL na meču, a kazna SRAMNA!

Veliki skandal dogodio se na meču drugog kola grupne faze Lige kofenerencije 30. septembra. Union Berlin je u nemačkoj prestonici dočekao Makabi iz Haife, a igrači izraelskog kluba proživeli su pravi pakao. 

UEFA je pokrenula postupak protiv Union Berlia zbog antisemitskih uvreda upućenih ka igračima izraelskog šampiona, a danas je evropska kuća fudbala donela i konačnu odluku. 

Informer

Dva sektora biće zatvorena na meču Uniona i Fejenorda, a na tom delu stadiona će biti istaknut transparent "Ne rasizmu". Meč između Uniona i Makabija bio je prvi na kojem je jedan klub iz Izraela igrao na Olmpijskom stadionu u Berlonu koji je izgrađen za potrebe Olimpijskih igara 1936. godine. 

Iz Uniona su se nakon skandala oglasili, priznali grešku i identifikovali navijača koji je vređao igrače Makabija. On je nakon toga dobio doživotnu zabranu ulaska na utakmice, a odluka je potvrđena i u Fudbalskom savezu Nemačke. 

- Nema tolerancije za ovakve ispade. To je velika sramota za naš klub - rekao je Dirk Cingler, predsednik Union Berlina.