Autor: Informer.rs

01.11.2021.

11:22

Foto: printscreen

Sport

POSRNULI HRVATSKI VELIKAN NE ZNA GDE BIJE! Farmaceuti SMENILI trenera Hajduka!

Nikako da se podigne splitski Hajduk. U poslednje četiri utakmice od mogućih 12 osvojili samo dva boda.

Poraz u nedelju od pretposlednje Slaven Koprivnice (2:3), popularnih Farmaceuta, bio je presudan za rastanak sa švedskim trenerom Jensom Gustafsonom! On je u klub došao letos i u 17 utakmica ostvario učinak devet pobeda, tri remija i pet poraza. Poražavajuće za navijače Hajduka bila je eliminacija od kazahstanskog Tobola u kvalifikacijama za Ligu konferencije.

-  Pre svega želim da zahvalim predsedniku i sportskom direktoru na ukazanom poverenju. Zahvalan sam za sve vreme koje sam proveo u Hajduku i za sve što sam doživeo od ljudi u Splitu i Dalmaciji. Posebno zahvaljujem navijačima koji su uvek bili podrška meni i celom timu! Hajduku želim sve najbolje u budućnosti. Ovo je sjajan klub i siguran sam da će tim biti sve bolji i bolji kasnije ove sezone -  rekao je Gustafson.
 

Pre nego što je došao u Hajduk Gustafson je vodio Norćeping i bio pomoćnik u AIK-u. Ne zna se ko će preuzeti tim, ali jasno je da ga čeka težak zadatak! Posle jučerašnjeg poraza nezadovoljni navijači su postrojavali fudbalere, a situacija je iz kolo u kolo sve gora!

Srpski internacionalac Nemanja Glavćić odigrao je 69 minuta za pobednički tim nad Hajdukom! Slaven je inače poznat kao klub u kojem su dobodošli igrači iz Srbije, a ne tako davno, okosnicu tima činio je i srpski defanzivac Miloš Radivojević. Sa druge strane, poznato je da u Splitu naši igrači nisu dobrodošli!