Autor: Informer.rs

04.11.2021.

15:31

Foto: Starsportphoto

Sport

KALKULACIJE! Zvezda i Partizan igraju za Srbiju, imamo sjajne vesti!

"Večiti rivali" ne igraju samo za sebe, za proleće u Evropi, nego i za što bolju poziciju Srbije na UEFA listi nacionalnog koeficijenta.

Srbija je na 12. mestu UEFA rang liste za nacionalne koeficijent. Pre nekoliko godina bio je samo san, ali sada je sve izvesnije da ćemo od 2023. imati pet predstavnika u Evropi - dva u kvalifikacijama za Ligu šampiona. 

Zvezda i Partizan novim sjajnim rezultatima mogu da donesu napredak Srbiji i približe je željeniom cilju. 

Informer

 

Što se tiče naših konkurenata, Ukrajina se nalazi na 11. mestu sa 31.000, dok je Srbija mesto ispod sa 29.125 bodova.  Srbija sada može dodatno da napreduje, pošto Zvezda i Partizan mogu da sakupe zajedno maksimalnih 1.000 bodova ukoliko izvojevaju pobede protiv Midtjilanda i Genta.

Informer

 

Dinamo iz Kijeva poražen od Barselone na svom terenu sa 1:0, Viljareal je pobedio Jang Bojs (2:0), pa tako ni Švajcarska, koja može da ugrozi Srbiju nije dobila dodatne bodove.

Takođe, poražen je Zenit kao predstavnik Rusije, od Juventusa (4:2), koja je takođe u dometu Srbije, jer je 10. na listi sa 31.682 boda.

Informer

 

Dobra vest za Srbiju je i pobeda Reala protiv Šahtjora (2:1) kao i Mančester sitija  kod kuće protiv Briža (4:1).

Još bolje vesti će biti ako Zorje u Ukrajini ne slavi protiv CSKA iz Sofije, Genk kod kuće protiv Vest Hema, Antverpen protiv Fenerbahčea, Spartak, koji igra sa Lesterom, kao i Bazel koji na Kipru igra protiv Omonije.