Autor: Informer.rs

07.11.2021.

16:51

Foto:

Sport

PLJUŠTE OTKAZI U PREMIJER LIGI - KUVA SE POVRATAK LEGENDE! Vila i Norič traže trenera! Džerard GLAVNI KANDIDAT!

Velikan iz Birmingema bio je apsolutni hit Premijer lige prethodne sezone. Tokom leta je Vila Park napustio Džek Griliš, a uprava kluba je ozbiljno pojačala ekipu koju je sa klupe predvodio Din Smit. Sezona je dobro počela, ali kako je vreme odmicalo Aston Vila je upadala u sve veću krizu što je rezultiralo serijom od pet poraza. 

Cenu za loše rezultate pladio je Din Smit nakon poraza od Sautemtona koji se dogodio u petak, a britanski menadžer Vila Park napušta posle tri izuzetno uspešne godine. 

- Ove godine nismo videli kontinuirani napredak u rezultatima, igri i poziciji u ligi koju smo želeli. Zbog toga smo odlučili da sada napravimo promenu, kako bismo dali vremena novom treneru da ostvari svoj uticaj - rekao je direktor Aston Vile Kristijan Parslou, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Smit je preuzeo Aston Vilu u oktobru 2018. godine i u prvoj sezoni odveo je klub iz Čempionšipa u Premijer ligu, godinu dana kasnije Vila je stigla je do finala Liga kupa, a prošlu sezonu klub iz Birmingema završio je na 11. mestu u Premijer ligi. Poslednji put Aston Vila je pobedila 25. septembra protiv Mančester junajteda.

Informer

Odmah je u engleskim medijima isplivao i spisak potencijalnih naslednika, a na svakom se pojavljuje ima Liverpulove legende Stivena Džerarda koji pravi čuda na klupi Glazgov Rendžersa. Za Džerarda je interesovanje pokazao i Njukasl, ali je Englez to bez reči odbio. Pored njega, uprava Vile pikirala je i Ralfa Hazenhitla, trenera Sautemptona. 

Podsećamo, juče je bez posla nakon prve oveosezonske pobede u Premijer ligi ostao i Danijel Farke, te i Norič traži alternativu na svojoj klupi pred nastavak grčevite borbe za opstanak među elitom.