Autor: Informer.rs

08.11.2021.

22:04

Foto: tanjug/ap photo

Sport

FINCI STRAHUJU ZBOG RATA U BOSNI! UEFA razmatra promenu domaćinstva!

- Ako bude ugrožena sigurnost ekipa, Uefa bi susret prebacila na neutralan teren. Spreman sam samoinicijativno, ukoliko budu zabrinjavajuće vesti, tražiti od Uefa da reaguje - rekao je selektor Finske reprezentacije Ari Lahti koga citiraju sportski portali u Bosni i Hercegovini, prenela je HINA.

Po istim navodima u Finskoj su iskazali strepnje zbog pretnji oružanim sukobom u BiH na šta je upozorio i tamošnji visoki međunarodni predstavnik Kristijan Šmit, i naveli kako se Zenica nalazi u Zeničko-dobojskoj županiji koja se graniči sa Republikom Srpskom čije vlasti traže odcepljenje od BiH.

Informer

- Evropska fudbalska asocijacija će sigurno pomno pratiti situaciju. Ako situacija bude takva da nije sigurno igrati u Zenici, verujem da će Uefa tada nešto preduzeti - dodao je predsednik Fudbalskog saveza Finske.

Ishod susreta sedmog kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo BiH, koja je četvrta sa šest bodova i treće Finske, koja ima 7 bodova, presudno će uticati na mogućnost za plasman u doigravanje za odlazak na Svetsko prvenstvo sledeće godine.

U Grupi D vodi Francuska s 12 bodova iz šest susreta, druga Ukrajina ima 9 bodova. Bez izgleda za plasman je momčad Kazahstana s tri osvojena boda.