Autor: Informer.rs

10.11.2021.

23:34

Foto: Tanjug/AP

Sport

DO KRAJA GODINE ĆE SE SVE ZNATI! Eriksenova karijera pod znakom pitanja!

Prošlo je više od šest meseci od kako je svet zanemeo toko meča Finske i Danske na Evropskom prvenstvu. Kristijan Eriksen doživeo je u finišu prvog poluvremena srčani zastoj, ali je brzom reakcijom lekara uspeo da se povrati u život. 

Eriksenu je nakon incidenta ugrađen srčani defibrilator, a pravila u italijanskom fudbalu jasno zabranjuju igračima sa srčanom manom da se bavi profesionalnim fudbalom. Kako navodi "Gazeta delo Sport" strepnji i iščekivanju bi uskoro mogao da dođe kraj. 

Informer

Danac bi najkasnije do kraja godine trebao da sazna može li da nastavi karijeru, ako da, da li će morati da ide iz ITalije ili može ostati u Interu. Podsetimo, pojedinim igračima dozvoljeno je da igraju sa defibrilatorom, ali u Seriji A vladaju drugačija pravila. 

Ukoliko lekari ustanove da Eriksen može da igra, ali da ne skine pomagalo, moraće da napusti Inter. Glasine kažu da je Ajaks zainteresovan da ga vrate, a Neroazuri će imati pravo u junu da zatraže raskid ugovora "zbog neaktivnosti". 

Eriksenovu trenutnu platu pokriva FIFA, a njegov ugovor ističe u julu 2024. godine i pravo je pitanje kako će se situacija odvijati. Jasno je da će uskoro situacija biti rešena.