Autor: Informer.rs

11.11.2021.

23:46

Foto: Tanjug/AP

Sport

PRPA U TABORU PORTUGALACA! Santoš SE PRAVDA posle remija u Dablinu! Strahuju od SRBIJE!

Nije uspeo Fernando Santoš da sklopi taktiku i savlada Irce u Dablinu, ali će im uprkos remiju protiv Srbije biti potreban samo bod za odlazak na Evropsko prvenstvo. Ipak, samopouzdanje je značajno opalo nakon današnjeg neuspeha, a svestan je toga i selektor Navigator koji je pokušao da se opravda posle utakmice. 

- Da li sam zadoljan rezultatom. Naravno. Po pitanju plasmana dalje, isto je da li smo pobedili 5:0 ili odigrali nerešeno. Naravno da bih voleo da je bilo 5:0, ali večerašnji rezultat je pozitivan. Srbija mora da igra na našem stadionu u ida pobedi. Očigledno je da smo želeli da pobedimo, ne da osvojimo bod. Nismo zato došli u Dablin - rekao je Fernando Santoš. 

Informer

Petorica standardnih reprezentativaca nije igralo od starta, a jedan od onih koji je nastupao u Dablinu bio je Pepe. Upravo je štoper Porta dobio crveni karton i neće biti na raspolaganju protiv Srbije. Uspeli su Irci u sudijskoj nadoknadi i da zatresu mrežu Portugalije, ali je golu prethodio faul u napadu.

- Irska je vrlo agresivan i vrlo čvrst protivnik. Dozvolili smo protivniku da stvara šanse i opasnosti. Mi smo imali par prilika u prvom delu, mislio sam da će ekipa napredovati u nastavku, ali nije. Igrači su se mučili, pokušavali, ali nije išlo - podvukao je Santoš.