Autor: Informer.rs

12.11.2021.

09:25

Foto: Starsportphoto

Sport

OGLASIO SE I ON! NAPAŠĆEMO PORTUGALCE SA DVA ŠPICA! To liči na Piksija!

Fudbalska reprezentacija Srbije će u odlučujućem meču mundijalskih kvalifikacija zaigrati sa dva klasična centarfora! Tako barem smatra legendarni Darko Kovačević!

- Ubeđen sam da će Srbija igrati usred Portugala sa dva špica. To mi liči na Piksija, na njegov karakter i pobednički duh. A kad vidim da u napadu imamo Mitrovića, Vlahovića i Jovića, ne plašim se. Vlahović i Mitrović su u velikoj prednosti u odnosu na Jovića. Najviše zbog toga što igraju za svoje klubove i daju golove. Sva trojica imaju DNK napadača. Koga god Piksi da izabere neće pogrešiti - kaže Kovačević u izjavi za Kurir.

Informer

 

Na pitanje može li Srbija da savlada Portugal na njegovom terenu Kovačević nema dilemu!

- Možemo, što da ne možemo? Piksi fenomenalno vodi reprezentaciju. Nema straha od bilo koga. Takav je bio i kao fudbaler. Imao sam čast da igram zajedno sa njim. Bio je vođa na terenu. Kakav je bio tad, pravi lider, takav je i sad kao trener. Ne boji se, ide na pobedu, bez obzira na snagu protivnika. Pokazuje pobednički mentalitet i prenosi ga na fudbalere!

Posle remija Portugalaca u Irskoj u sredu veče matematika je jasna: domaćinu „igra“ i remi, gost u nedelju mora da juri tri boda.

Informer

 

- Ubeđen sam da ćemo tamo izađi da pobedimo. Naš selektor je to i najavio. Respektuje Piksi i Kristijana Ronalda i njihovog selektora Fernanda Santoša, ali kod njega nema straha. Tako je igrao i protiv Nemaca u reprezentaciji, verujem da će isto i protiv Portugalaca. Ako ne uspemo, nema veze. Protivniku bi trebalo pružiti ruku. Bitno je da se mi pokažemo valjano - dodao je Darko Kovačević.

Informer

 

U prvom susretu ovog ciklusa, protiv Republike Irske u Beogradu, napred je bio samo Dušan Vlahović, na gostovanju u Bakuu Aleksandar Mitrović, a kako je vreme odmicalo Piksi je počeo sve češće da ih spaja pa su počeli zajedno protiv Portugala na stadionu „Rajko Mitić“ i na gostovanjima u Dablinu i Luksemburgu.