Autor: Informer.rs

12.11.2021.

10:26

Foto: Starsportphoto

Sport

Legenda progovorila za Informer! SRBIJA ĆE POSLATI RONALDA U BARAŽ!

Srbija će izboriti direktan plasman na Svetsko prvenstvo, a Portugal i Kristijana Ronalda poslaće u baraž, kaže za Informer proslavljeni fudbalski trener Bora Milutinović. Čovek koji je vodio čak pet različitih selekcija na Mundijal uveren je da će njegov mlađi kolega Dragan Stojković Piksi uspeti da izbori plasman direktno kroz kvalifikacije.

Informer

 


Meč odluke "orlovi" će odigrati u nedelju u Lisabonu protiv Portugala (20.45, Nova S), a poznato je da samo prvoplasirana ekipa u grupi ide pravo u Katar. Milutinović je uveren da će to biti Srbija, bez obzira na to što je domaćin donedavno bio prvak Evrope i što ga predvodi jedan od najboljih fudbalera sveta svih vremena Kristijano Ronaldo.

Informer

 


- Kad se priča o fudbalskoj reprezentaciji, onda se govori o kolektivu, a ne o pojedincu. Kad se pomene Portugal, svima je prva asocijacija Ronaldo. To je normalno, uzimajući u obzir njegov kvalitet, posvećenost i šta je sve doneo klubovima za koje je igrao. Ipak, ne igra on sam, nego 11 na 11 i ne vidim zašto Srbija ne bi poslala Portugal sa Ronaldom u baraž - kaže Milutinović.

Simbol

Ronaldo je prva asocijacija na Portugal, i to je normalno, ali igraće se 11 na 11 i zašto Srbija ne bi pobedila
Bora Milutinović

Legendarni selektor vreme uglavnom provodi u Kataru, pošto je sa tom državom potpisao ugovor o promociji Mundijala. Međutim, prati redovno mečeve Srbije i zadovoljan je onim što je video do sada u kvalifikacijama.Nikog od pojedinaca iz našeg tima ne želi da izdvaja, jer ističe da "orlove" krasi timski duh.

Informer

 


- Srbija može, treba i hoće da se plasira na Svetsko prvenstvo. Pratim reprezentaciju, sviđa mi se kako izgleda. Selektor Stojković ima kvalitet, igrači imaju kvalitet, lepo igraju, dobro se uklapaju na terenu i mogu svakog da pobede, što su i dokazali. Najvažnije je da ih krasi timski duh, to je presudno, a ova reprezentacija ga ima - jasan je Milutinović.

Odavno raspoloženje u javnosti prema nacionalnom fudbalskom timu nije bilo tako dobro kao sad. Svi su uvereni da će gledati Srbiju na Svetskom prvenstvu, a tome u velikoj meri doprinosi i sam selektor Stojković.

Informer

 

Konstantno u izjavama tvrdi da mu je Katar samo jedan od ciljeva i da će uspeti da ga realizuje. Milutinović smatra da je toliki selektorov optimizam zarazan.
- Sviđa mi se Piksijeva samouverenost i to što nema dilemu da će mu reprezentacija izboriti plasman u Katar. Tako selektor i mora da nastupa, to se onda prenosi na igrače. Sve se to oseti u igri na terenu i na kraju rezultat ne može da izostane. Uveren sam i ja da ću gledati Srbiju na Mundijalu - zaključio je Milutinović.

Informer

 

Država Katar je sve pripremila za Svetsko prvenstvo i turnir bi mogao da počne već danas, kaže Bora Milutinović za Informer.
- Sve je spremno još od pre nekog vremena i, što se infrastrukture tiče, Mundijal bi mogao da počne odmah. Biće to primer kako bi svaki put trebalo da bude organizovano Svetsko prvenstvo. Za navijače će biti poseban ugođaj. Najveća udaljenost između dva stadiona je 30 kilometara i brzo se stiže brodom ili autoputem. Biće sve na najvišem nivou - zaključio je Milutinović.


KVALIFIKACIJE ZA
SVETSKO PRVENSTVO
Grupa A
9. kolo, četvrtak
Azerbejdžan - Luksemburg sinoć
R. Irska - Portugal sinoć
10. kolo, nedelja
20.45 Portugal - Srbija 20.45
20.45 Luksemburg - R. Irska 20.45
1. Srbija 7 5 2 0 16:8 17
2. Portugal 6 5 1 0 16:4 16
3. Luksemburg 6 2 0 4 5:14 6
4. R. Irska 6 1 2 3 8:8 5
5. Azerbejdžan 7 0 1 6 4:15 1