Autor: Informer.rs

13.11.2021.

12:51

Foto: Starsportphoto

Sport

POBEDIĆEMO PORTUGAL! Proslavljeni reprezentativac veruje u "orlove"

Srbija u nedelju od 20.45 mora da pobedi u Lisabonu kako bi direktno otišla na Mundijal u Katar.

Smatram da smo cele kvalifikacije dobro odigrali. Dolaskom Piksija krenula je prava igra, napravljena je sjajna atmosfera i mislim da je upravo on zaslužan za sve dobre stvari i odličnu selekciju. Momci su pokazali kvalitet, želju za dresom sa nacionalnim grbom. Bore se za svaku loptu, pokazali su da imaju samopouzdanja. Jednom rečju, oduševili su me. Zaista sam prezadovoljan kako je sve funkcionisalo u kvalifikacijama a znam da je to video i naš narod - rekao je Krasić za "Novosti".

Potom se osvrnuo na selekciju Portugala.

Ronaldo i ekipa će na svom terenu krenuti ofanzivno, da što pre daju gol. Oni tako igraju, ali ja vreujem u našu odbranu. Ronaldo će imati dodatni motiv posle svega šta se dešavalo u Beogradu, znamo dobro koliko je opasan. Međutim, smatram da ne bi trebalo da se opsedamo bilo kojim igračem rivala, već da gledamo sebe, da nastupimo agresivno sa željom i elanom. Imamo i mi naše vrline, vrhunske igrače i kvalitet da napravimo podvig.

Njega prilično raduje sjajna forma u kojoj se nalaze Aleksandar Mitrović, Dušan Vlahović, Dušan Tadić i Sergej Milinković-Savić.

- Dokazuju se iz utakmice u utakmicu, sjajno igraju u svojim klubovima i sve to ponove u dresu Srbije. To je veoma važno a verujte, nije lako selektoru da za desetak dana uigra ekipu, postavi sve na svoje mesto i izvuče maksimum. Piksi je to napravio iskustvom i autoritetom - istakao je nekadašnji krilni fudbaler reprezentacije Srbije.

Informer

Miloš Krasić na utakmici Srbija - Italija

Krasića trenutno stanje stvari neodoljivo podseća na kvalifikacije za Mundijal u Južnoj Africi, kada je Srbija u poslednjem meču sa 5:0 pobedila Rumuniju.

Sada je ista situacija, odluka u jednoj utakmici. Želja je da se istorija ponovi, to bio bio vrhunski trenutak za naš fudbal, za celu naciju.

"Orlovi" su zalet za Lisabon uhvatili ubedljivom pobedom protiv Katara na prijateljskoj utakmici.

Momci su iskoristili vreme provedeno na terenu a Piksi video sve što mu je potrebno za Portugaliju. Lično, posebno me raduje uspešan debi golmana Vanje Milinković-Savića, s kojim sam godinu dana igrao u Lehiji u Gdanjsku. On je fenomenalan golman, dobro znam njegove kvalitete - zaključio je Krasić.