Autor: Informer.rs

14.11.2021.

08:24

Foto: Starsportphoto

Sport

ORLOVI, PAZITE SE! Biće guranja, štipanja, gaženja... Portugalci su spremni na sve!

Ivica Dragutinović kaže da će Portugalci biti spremni na sve da se domognu Mundijala sa prve pozicije u grupi. Nekadašnji reprezentativac Srbije upozorava "orlove" da će biti i provokacija, te da se čuvaju kartona.

- Biće dosta guranja, biće sigurno nekog štipanja, namernog gaženja preko kopački. Biće Povlačenja za dres, komentara raznih. Svako ko je igrao običan fudbal u balonu, pa kad vidiš da neko hoće kavgu... E, to je to. Moraju da budu pribrani, da ostanu mirne glave, a vrelog srca što mi kažemo - kazao je za Mozzartsprot Ivica Dragutinović.

Nema sumnje da će se igrati pred krcvatim tribinama na lisabonskom Lužu.

- Kad je u interesu Portugalaca da odu na Svetsko prvenstvo biće spremni na sve. Takav je njihov mentalitet, tako i kroz život funkcionišu. Biće pritisaka, možda i nekih sudijskih nelogičnosti, sitnih nepravdi, treba to shvatiti, nikako da se, recimo, šutne lopta posle sudijskog zvižduka, da nas skupo ne košta. I sudije greše, a sada će da budu pod pritiskom sa svih strana. Em je Portugal jedna od najboljih selekcija sveta, em pun stadion...

Informer

Ivica Dragutinović

Kada se pomene Kristijano Ronaldo, svi se prvo pitaju kako ga zaustaviti. Dragutinović smatra da to nije nemoguće.

- Prvo, ne postoji igrač koga je nemoguće zaustaviti, samo treba shvatiti protiv koga igraš. Kristijano je neko ko je prirodno gol igrač i koji i u situaciji sa malim mogućnostima može da ti da gol. Bitno je, mnogo je bitno, da mu ne damo prostora da primi loptu, okrene se i krene licem u licem na naše defanzivce. Svi znamo kakve su mu brzinske vrline i koliko je tehnički potkovan - kazao je Dragutinović i dodao:

Informer

 

- Kad izgubimo loptu, mora neko odmah da bude uz njega, da li desni ili levi bek ili štoper, nebitno, ko god da mu je najbliži. Svaki defanzivac mora da ima u glavi da on ne sme da primi loptu i da se okrene. Jer onda ćemo morati da ga dupliramo, a onda će on da im stvara višak, drugi igrači će da nam ulaze iza leđa. Sad, toga su sigurno svi svesni, ali imaš taj detalj da nekad napadači ne daju gol iz tri ili četiri šanse, a nekad uđe iz prve poluprilike. Pitanje je dakle i kako će on da uđe u utakmicu. I zato je bitno da mi budemo pravi u prvih 15 ili 20 minuta, da im ne damo mogućnost da sa šansom ili dve dignu i publiku na noge i da taj pritisak poraste odmah.