Autor: Informer.rs

15.11.2021.

11:44

Foto: Starsportphoto

Sport

Sećanje na jednu od najblistavijih pobeda u istoriji naše fudbalske reprezentacije!

Na današnji dan, 15. novembra 1997. fudbalska reprezentacija Jugoslavije ubedljivo je savladala Mađarsku (5:0) u revanš meču baraža kvalifikacija za plasman na Svetsko prvenstvo 1998. u Francuskoj.

Jednu od najblistavijih pobeda u istoriji fudbalske reprezentacije izveo je čuveni tim, predvođen selektorom Slobodanom Santračem.

Sastav Jugoslavije protiv Mađarske: Ivica Kralj, Zoran Mirković, Goran Đorović, Slaviša Jokanović, Miroslav Đukić, Branko Brnović, Savo Milošević, Dejan Savićević, Predrag Mijatović, Dragan Stojković, Siniša Mihajlović. Igrali su i Leković, Drulović i Petrović.

Informer

Predrag Mijatović

Junak gotovo svih baražnih mečeva bio je Predrag Mijatović, koji je čak sedam puta savladao mađarskog golmana u dva meča baraža za Svetsko prvenstvo 1998. godine. Mijatović je nakon tri gola u Budimpešti (1:7) , u revanšu četiri puta bio strelac u pobedi "plavih" 5:0. Peti gol za Jugoslaviju postigao je Savo Milošević.

Žuti karton, bio je dosuđen samo Druloviću, i trojici mađarskih igrača. Ovaj susret završen je bez crvenih kartona.

Meč je sudio Metin Tokat, a spektakularnu igru naših momaka, sa stadiona Crvene zvezde pratilo je 48498 ljudi. Legenda jugoslovenskog i srpskog komentarisanja, Milojko Pantić, komentarisao je ovaj meč.

- Hoće li Savićević dati gol? I da Savićević i 4:0! Da pogledamo ponovo, Stojković do Savićevića koji pronalazi Mijatovića i to je het trik Predraga Mijatovića, 4:0!, vikao je Milojko dok su se golovi nizali.

Neposredni svedoci ovog susreta tvrde da do dana današnjeg nisu videli takvo navijanje.