Autor: Informer.rs

15.11.2021.

15:11

Foto: Starsportphoto

Sport

DOMINACIJA SRBA! Tadić prvi asistent, Mitrović drugi strelac kvalifikacija!

Opet je u centru pažnje bio tandem Dušan Tadić – Aleksandar Mitrović! 

Portugal je poveo u drugom minutu, ali je u finišu prvog dela Tadić poravnao na 1:1, a onda u 90. minutu pronašao Mitrovića na zaboravljenog na drugoj stativi koji je poslao loptu u mrežu, a Srbiju na Mundijal.

Dušan Tadić je na 82. nastupu za reprezentaciju postigao svoj 18. gol i dodao 29. asistenciju. A, Aleksandar Mitrović je na 69. nastupu upisao 44. gol. I to mu je tek 27. godina. Još bar pet-šest godina vrhunskog fudbala je pred njim...

Informer

 

Kada je u pitanju lista najboljih asistenata u kvalifikacijama za SP, Dušan Tadić sa šest dodavanja za gol deli prvo mesto sa Memfisom Depajom (Holandija) i Leonom Goreckom (Nemačka). Njegov centaršut koji je kao teledirigovan pronašao Mitrovića ispred portugalskog gola dugo će pamtiti srpska fudbalska publika.

Mitrović je u Lisabonu postigao osmi pogodak i tim učinkom deli drugo mesto sa Robertom Levandovskim (Poljska), Harijem Kejnom (Engleska) i Eranom Zahavijem (Izrael). Najbolji je  Holanđanin Memfis Depaj sa 11 golova.

Memfis Depaj je postigao 11 golova, ali iz 52 udarca, od toga 25 u okvir gola. A, Mitrović je tukao ka mreži protivnika 31 put, od toga 19 u okvir gola i osam puta je matirao golmana.