Autor: Informer.rs

15.11.2021.

21:29

Foto: Starsportphoto©

Sport

RAZMIŠLJALI SMO O DRUGIMA, SADA NAS NE ZANIMA KO JE NA DRUGOJ STRANI! Kapiten TADIĆ otkrio formulu uspeha! /FOTO/

Veliki broj navijača dočekao je fudbalere Srbije po povratku iz Portugala. Orlovi su pobedom u Lisabonu izborili plasman na Svetsko prvenstvo i tako obradovali naciju koja im se na najbolji mogući način odužila po povratku iz Portugala. 

Heroj pobede protiv Navigatora bio je kapiten Tušan Tadić koji je golom i asistencijom na Lužu potvrdio status legende srpskog fudbala. Ipak, kapiten Orlova ističe da je sve preokenuo dolazak selektora Dragana Stojkovića Piksija. 

- Sigurno da je dolazak selektora krucijalan. Treba istaći njega i stručni štab, zadovoljstvo je videti bišve reprezentativce. Vidi se uticaj selektora, nije bitno protiv koga igramo, uvek želimo da dominiramo i pobedimo. To nam je falilo, razmišljali smo o drugima, a sada nas ne interesuje nas ko je na drugoj strani. Zato su i pali Portugalci - objasnio je Tadić. 

Informer

Srbija će igrati na dva Svetska prvenstva zaredom, a Tadić ističe da za planove ima vremena, ali da je došao pravi trenutak za iskorak. 

- Ne razmišljam o tome, najvažnije je da se nacija ponosi sa nama i da mi pobeđujemo. Daleko je Katar, bilo bi lepo da dođe Brazil, što veći protivnik to bolje. Asistencije su moj znak, ali to je način na koji ekipa igra. Svim pojedincima je lako da dođu do izražaja kada je tim dobar. Bili smo dobri i pre Rusije, ali sada igramo ofanzicnije, i jedno i drugo je pohvalno. Važno je da idemo na velika takmičenja, dva Svetska prvenstva, to mora da postane normala - izjavio je kapiten reprezentacije.