Autor: Informer.rs

16.11.2021.

13:22

Foto: reuters

Sport

FSS BEZ PREDSEDNIKA, SRBIJA GAZILA SVE DO MUNDIJALA! Ovo je skor Orlova od odlaska Slaviše Kokeze!

Krajem marta Slaviša Kokeza podneo je neopozivu ostavku na funkciju predsednika FSS i to dva dana uoči početka kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2022. godine, a  nekoliko nedelja pošto je osumnjičen za navodne veze sa kriminalnim grupama

Kokeza je ovu odluku objasnio tvrdnjom da je „suočen sa napadima na sopstvenu ličnost i da želi da odbrani ugled, a da fudbalskoj reprezentaciji omogući miran rad".

Informer

 

Ali, selektor Stojković uspeo je da izoluje ekipu! Nije dozvilio da na igrače utiču stvari koje nemaju nikave veze sa terenom i njihovim poslom.

Uspeo je, Srbija je kvalifikacije za Svetsko prvenstvo završila prva u grupu, pošto je u odlučujućem meču pobedila Portugal (2:1) u Lisabonu.

Informer

Slaviša Kokeza

Skor Orlova u kvalifikacijama je šest pobeda i dva remija, takođe, pobedila je Katar u dva prijateljska meča.

Informer

 

Puleni Dragana Stojkovića savladali su Irsku (3:2), Azerbejdžan dva puta (2:1, 3:1), i Luksemburg u dva navrata (4:1, 1:0), kao i Portugal (2:1). Odigrala je 2:2 sa Portugalcima i 1:1 sa Ircima.

Fudbalski savez Srbije i dalje je bez predsednika posle ostavke Slaviše Kokeze u martu, dok trenutno funkciju v.d. predsednika obavlja Nenad Bjeković

Očekuje se da posle izborne procedure, koja će biti sprovedena u svim fudbalskim regionima, FSS najkasnije na proleće 2022. godine dobije novog predsednika.