Autor: Informer.rs

17.11.2021.

09:37

Foto: Tanjug/AP

Sport

"NULA" U DERBIJU, MESI I DRUGARI IDU U KATAR! Argentinci obezbedili vizu za Svetsko prvenstvo!

Gaučosima je bio dovoljan i bod da bi obezbedili plasman na Svetsko prvenstvo pa nisu previše rizikovali i napadali, što im je i donelo željeni rezultat. Argentini je za prolaz pomogao i Čile, koji je na svom terenu izgubio od Ekvadora sa 0:2.

Meč u San Huanu nije bio bogat fudbalom, ali je bilo dosta tenzija i čarki na terenu, pa je urugvajski sudija Kunja podelio sedam žutih kartona. 

Brazilski selektor Tite bio je nezadovoljan odlukom sudije koji nije kaznio Nikolasa Otamendija, kada je u 35. minutu laktom u lice udario Rafinju. Brazilac je krvario a tokom poluvremena morao je na ušivanje.

- Jednostavno je nemogiće da nije video Otamendijev lakat na Rafinji. Šta je moglo da odluči meč? Ne znam. Ovo je bila sjajna utakmica, ali nešto je nedostajalo. - rekao je Tite.

Informer

Tite

Selektor Argentinaca Lionel Skaloni bio je zadovoljan postignutim.

- Ova godina je bila veličanstvena. Osvojili smo Kup Amerike, plasirali se na Svetsko prvenstvo i imamo niz bez poraza. Plasirati se tako rano, u ovako teškim kvalifikacijama, to je nešto na šta bi trebalo da budemo ponosni. - rekao je Skaloni.

Informer

Od poraza Argentine protiv Brazila u polufinalu Kupa Amerike 2019. godine, argentinska ekipa ima niz od 17 pobeda i 10 remija.

Prve četiri ekipe iz južnoameričkih kvalifikacija plasiraće se direktno na Mundijal u Kataru, a petoplasirani će igrati u interkontinentalnom baražu.

Ekvador je treći na tabeli sa 23 boda, a Kolumbija i Peru imaju po 17. Čile i Urugvaj imaju po 16 bodova, Bolivija 15, Paragvaj 13, a poslednjeplasirana Venecuela sedam bodova.