Autor: Informer.rs

20.11.2021.

07:06

Foto: Starsportphoto/montaža

Sport

ISPLIVALA SLIKA IZ DETINJSTVA HEROJA NACIJE! Da li prepoznajete Piksija?! /FOTO/

Redakcija Informera došla je u posed fotografije selektora Srbije iz dečačkih dana! Njegovi prijatelji iz detinjstva tvrde da se još tada znalo da je Dragan predodređen za uspeh!

Fenomenalni stručnjak je fudbalskim umećem oduševljavao navijače, a trenerskim je za kratko vreme kupio naciju. Obećao je da će odvesti Srbiju na Mundijal i dokazao da ne priča u prazno!

Informer

 

Piksi je ostao isti onaj dečačić kog sam upoznao kad je imao 12 godina, skroman i prepošten- kaže za Informer Nišlija Zvonko Savić, najbolji prijatelj Draga Stojkovića.

U prilog tome govori i nedavna Piksijeva izjava!

Informer

 

- Plasman na Svetsko prvenstvo je zajednički uspeh, ne vidim da sam ja tu specijalno važan, važni su igrači i ideja koju smo imali od početka kvalifikacija. Momci su radili na pravi način, slušali su moje savete. Taj optimizam i veru da moramo da uspemo preneo sam na igrače i uspeo sam da ih ubedim da su najbolji. Postoje i neke tradicije. Mi smo savladali Portugal 1984. godine u Lisabonu, ja sam postigao treci gol, a 37 godina kasnije ponovo smo savladali domaćina. Ipak, tradicije nisu toliko važne, važno je da reprezentaciju vodim ispravno i da uspem da uradim nešto dobro za ovu zemlju.