Autor: Informer.rs

22.11.2021.

11:30

Foto: Reuters

Sport

FIRENCA U TRANSU ZBOG VLAHOVIĆA! Navijači su ga pre samo nekoliko nedelja pljuvali, pretili mu...

Dušan Vlahović najbolji je mladi napadač Evrope! Sa dva pogotka doneo je pobedu "ljubičastima" nad Milanom od 4:3 u subotu uveče u derbi meču 13. kola Serije A.

Ima deset golova u sezoni i izbio je na čelo liste strelaca italijanskog šampionata. Kad je reč o vodećim mladim golgeterima Evrope do 21 godine, posle Vlahovića najefikasniji je Erling Holand iz Borusije Dortmund sa devet golova, Kilijan Mbape iz PSŽ postigao je sedam golova, kao i Vinisijus Žunior iz Reala...

Informer

 

Vlahović je drugi strelac u Evropi računajući čitavu 2021. godinu, pošto je postigao 27 ligaških golova. Od njega je uspešniji samo Poljak Robert Levandovski iz Bajerna sa 38 golova. Iza Srbina su Erling Holand sa 26, Lionel Mesi sa 24, Kristijano Ronaldo sa 21...

Slave "ljubičasti" Srbina, a preko samo nekoliko nedelja navijači su ga pljuvali i pretili mu. Vlahović je odbio novi ugovor, pa b već ove zime mogao da napusti Firencu. Klub  za napadača traži najmanje 80.000.000 evra, janso je i zašto.

- Ne znam kako će se ova priča završiti, ali Vlahović je stalno koncentrisan samo na teren. Svojim proslavama golova pokazao je da je usredsređen jedino na sadašnjost -  izjavio je trener Vićenco Italijano na RAI radiju.

Informer

 

- Uživamo sa njim sada, nadajući se da će ostati skroman. Predodređen je za velika dela. Naš cilj bio je da dobro počnemo sezonu. Uživamo, ako se posvećenost igrača ne promeni, možemo da sanjamo velike snove. Ekipa zaslužuje pohvale jer je uspela da se adaptira na novi sistem, što nije lako - istakao je Italijano.