24.11.2021.

13:44

Foto: Tanjug

Sport

Siniša Mali: Sledeće nedelje na račune 309 klubova biće uplaćeno 10 miliona evra!

Mali je u Skupštini Srbije rekao da će na sutrašnjoj sednici vlade biti usvojena posebna uredba za finansijsku podršku sportskim organizacijama.

- Reč je o karateu, atletici, tekvondu, boksu, veslanju, rvanju, kajaku, plivanju, stonom tenisu, tenisu, džudou, streljaštvu, košarci, odbojci, vaterpolou, rukometu. Svi klubovi iz prve i iz druge lige, ženski i muški, dobiće novčanu pomoć od Vlade Srbije - rekao je Mali.

Ministar finansija je rekao da će biti uplaćen još 20 miliona dinara za paraolimpijski sport.

Ogromna podrška našem sportu, našim sportstima iako vlada i dalje velika kriza koja je izazvana kovidom-19. Mi od ulaganja u sport ne odustajemo, i to ne samo u sportsku infrastukturu - rekao je Mali.

On je podsetio da su u budžetu za 2022. godinu, koji je juče usvojen u parlamentu, opredeljena sredstva i za završetak multifunkcionalne dvorane na Košutnjaku, za početak izgradnje strelišta na Carevoj ćupriji i razne druge projekte.

Mali je rekao da se nastavlja i izgradnja fudbalskih stadiona po celoj Srbiji.

- Važno nam je da pokažemo podršku i sporskim klubovima kako bismo obezbedili dovoljno novca I za opremu I za sportska tamičenja. Da nam se mladi bave sportom i da Srbija ostvaruje još bolje rezultate u svim sportovima - rekao je Mali.