25.11.2021.

07:35

Foto: Starsportphoto/ilustracija

Sport

STANOJEVIĆU NIJE BIO DOBAR, A ON EKSPLODIRAO I POSTAO JUNAK REPREZENTACIJE! Mitrović za Informer.rs! Zaslužio sam da ostanem, ali...

Prve fudbalske korake Stefan Mitrović, fudbaler Hetafea i reprezentativac Srbije napravio je u Radu. Odrastao je na Banjici i prošao omladinsku školu beogradskog kluba, ali nikada nije dobio priliku da debituje za prvi tim.

Informer

 

- Rad je moja velika ljubav, svi drugari iz kraja su navijali za njega, a naravno i ja! Ipak, otišao sam iako nisam debitovao, a imao sam obećanja i uverenja da će tako biti. Nismo se baš rastali kako sam priželjkivao, otisnuo sam se u inostranstvo i tako se završilo-kaže Stefan Mitrović za Informer.rs.

Malo je poznato da ste bili na probi u Partizanu, ali da Vam trener Aleksandar Stanojević nije ukazao poverenje?

Informer

 

- Upravo tako. U nekom čudnom momentu sam došao na probu u Humsku, ali je na kraju umesto mene izabran Anderson. Smatram da  sam zaslužio da ostanem, a ispostavilo se da je on na kraju odigrao samo jedan meč! Bilo kako bilo, izgleda da mi je Stanojević na kraju dao samo dodatni motiv! Svaka promena u mojoj karijeri je na kraju izašla na dobro! Ponosan sam na nju i na ono što sam do sada postigao!

Za kraj, oktrio je Mitrović za koga navija.

- Osim Rada, koji je moja dečačka ljubav i još uvek pratim šta se dešava u klubu, ja sam navijač Crvene zvezde - kroz osmeh je zaključio Stefan Mitrović za Informer.rs.

Podsetimo, Stefan Mitrović reprezentativnu karijeru je počeo 2014. godine i već tada ušao u srca ljudi u domovini! Ostaće upamćen po tome što je na prekinutom duelu sa Albanijom skinuo zastavu takozvane „Velike Albanije” sa drona koji je leteo iznad terena na stadionu Partizana, a sedam godina kasnije postao je noćna mora Kristijanu Ronaldu i Portugalu i još jednom doneo svom narodu neopisivu radost.