Autor: Informer.rs

26.11.2021.

17:47 >> 18:22

Foto: reuters

Sport

PRVE REAKCIJE NA ŽREB! Turci PRETE Portugalu! EVROPSKI šampioni STRAHUJU od Severne Makednonije!

Posle svega što se desilo u Cirihu jasno je da u Kataru nećemo gledati i Portugal i Italiju, već će jedan od evropskih velikana Svetsko prvenstvo morati da gleda od kuće. 

Italijani kao aktuelni evropski šampioni znatno su sebi zakomplikovali situaciju lošim igrama tokom novembarskih kvalifikacija, a iz njhove grupe direktno na Mundijal otišli su Švajcarci. Selektor Azura, ipak, veruje u plasman na najveću fudbalsku smotru. 

- Izuzetno težak žreb za nas! Severna Makedonija je ozbiljan tim, a i ako ih pobedimo moramo u finale protiv Turske i Portugala - kratko je prokomentarisao Roberto Mančini i nastavio. 

- Moglo je biti malo bolje, istina! Mi i Portugal moramo da pobedimo Makedonce i Turke, ali mso samouvereni i pozitivni. Napravili smo dobre rezultate, ptrebali da pobedimo Švajcarsku, ali nismo. Moramo da odigramo odlično ako želimo u finale. 

Informer

Ronaldo je već devet puta igrao za Portugalce protiv Italije, a Mančini je u razgovoru za "RAI2" bio oprezan prilikom izjava. 

- Rado bismo izbegli da ga čuvamo - priznao je Italijan. 

Sa druge strane, Portugalcima kao prva prepreka na putu ka Svetskom prvenstvu stoje Turci, a nemački stručnjak Štefan Kunc veruje u uspeh i čudo protiv Navigatora. 

- Put koji smo dobili je definitivno najteži od svih, ali verujem u tim. Rezultati i igre, od kako sam došao, mi daju nadu, protiv Portugala će biti najvažniji meč, a onda nazad u Tursku da probamo na Svetsko prvenstvo - rekao je Štefan Kunc, selektor Turske.