Autor: Informer.rs

27.11.2021.

12:28

Foto: Tanjug/AP

Sport

NI LIVERPUL, NI SITI, NI JUNAJTED - NAVIJAČI U EKSTAZI ZBOG HALANDA! Norvežanin stiže u Premijer ligu!?

Norveški napadač od dolaska u Borusiju ne prestaje da oduševljava svet golovima i asistencijama, a poslednjih meseci vlada ogromno interesovanje za njegov potpis. 

Haland je u dresu Milionera na 69 utakmica postigao 70 golova, ipak, Burusija neće imati mogućnost da ga zadrži narednog leta kada će se aktivirati izlazna klauzula od 75.000.000 evra i sve su prilike da će se Norvežanin preseliti u Premijer ligu. 

Platežno najmoćniji klubovi na Ostrvu su Mančester siti, Čelsi, Liverpul, Mančester junajted, a od skoro i Njukasl. Ipak, Halandov saigrač iz reprezentacije i napadač Votforda Džošua King otkriva da mladi golgeter voli tim iz donjeg dela tabele. 

- Znam da voli Lids. Ne znam da li će se to dogoditi, ali voleo bih da ga vidim u Premijer ligi. Rekao sam mu prošlog leta da treba da dođe - rekao je King. Podsećamo, Halandov otac Alf Inge branio je boje kluba iz Zapadnog Jorkšira. 

Dotakao se Džošua King i partija koje Haland pruža u dresu Borusije, ali i otkrio interesantne stvari iz njegovog privatnog života. 

- Nikada nisam video da neko toliko jede. Sve više mišića ima, sve je veći – malo se smanjio, ali ne znam, jede kao medved. Veoma je fin momak. U nekim intervjuima to nije delovalo tako, ali skroman je – samo dečak koji uživa u fudbalu. On je čudo - podvukao je Norvežanin.