Autor: Informer.rs

30.11.2021.

23:13

Foto: Tanjug/AP

Sport

NJUKASLOV HOROR SE NASTAVLJA! Derbi ZAČELJA bez pobednika- Norič odoleo na Sent Džejmsisu!

Sent Džejmsis dočekao je nove vlasnike, novog trenera, ali rezultati su stari! Njukasl nije uspeo da savlada glavnog konkurenta u borbi za opstanak, na svom terenu, te će ekipa Edija Hoa posle 14 odigranih kola ostati na dnu tabele - 1.1 (0:0). 

Sa mnogo nadanja dočekali su u Njukaslu derbi začelja, ali se meč protiv Noriča posle samo devet minuta pretvorio u pravi košmar. Štoper domaćih Kiran Klark je na startu meča povukao Temo Pukija i zaradio direktan crveni karton, te je Edi Hau već u desetom minutu morao da menja čitavu filozofiju meča. 

Norič jeste bio bolji rival u narednih sat vremena, ali izabranici Dina Smita nisu uspevali da probiju bedem ispred Dubravkinog gola. Da stvar po Kanarince bude gora, Njukasl je na startu drugog poluvremena dobio penal nakon što je Bili Gilmor igrao rukom, a Kalum Vilson je to pretvorio u vođstvo za Svrake. 

Informer

Nadali su se navijači na Sent Džejms Parku da bi gol Kaluma Vilsona mogao da sačuva čitav plen, ali je sve osujetio Temu Puki u 79. minutu. Finac je natrčao na loptu posle odbitka i postigao gol protiv omiljenog rivala. Puki je do sada postigao četiri gola protiv Svraka u Premijer ligi. 

Njukasl je sa sedam bodova zakucan za dno prvenstva, situacija u Noriču je za dlaku bolja. Nema sumnje da nas očekuje veoma uzbudljiv prelazni rok u Njukaslu, budući da tim koji Edi Hau ima na raspolaganju nije na nivou dovoljnom da se opstane u eliti! 

U drugom meču današnjeg programa Lids je golom Rafinje u 93. minutu iz penala savladao Kristal Palas. Pobeda nad Orlovima mogla bi da produži život Marselu Bjelsi na Elan Roudu budući da je Argentinac pod ogromnim pritiskom nakon slabog starta sezone.

PREMIJER LIGA - 14. KOLO

Utorak
Njukasl - Norič 1:1 (0:0)
Vilson 61pen - Puki 79

Lids - Kristal Palas 1:0 (0:0)
Radinja 93p

Sreda
20.30 Sautempton - Lester 

20.30 Votford - Čelsi

20.30 Vest Hem - Brajton

20.30 Vulverhempton - Barnli

21.15 Aston Vila - Mančester Siti

21.15 Everton - Liverpul

Četvrtak

20.30 Totenhem - Brentford

21.15 Mančester junajted - Arsenal