Autor: Informer.rs

01.12.2021.

11:55

Foto: fss.rs

Sport

SELEKTOR ZADOVOLJAN! Povećali smo šanse da se plasiramo u baraž!

Naš nacionalni tim ispunio je zacrtani cilj za novembarsko okupljanje, pošto je u oba meča kvalifikacija bio bolji od Bugarske.

Prvo su Violeta Slović i drugarice slavile u Staroj Pazovi sa 3:0, a onda su kao gošće u Plovdivu još jednom potvrdile da su klasu bolje od komšinica i slavile sa 4:1. U oba susreta je rezlultat mogao da bude mnogo, mnogo ubedljiviji i to je jedino što brine selektora Grozdanovića.

- Radićemo na realizaciji, jer nam se u oba meča dogodilo da propustimo mnogo šansi. Najvažnije je da smo pobedili, da smo uzeli svih šest bodova kao što smo zacrtali i sad možemo mirno da čekamo februar i nastavak kvalifikacija. Devojke su mnogo napredovale i imam razloge da verujemo da ćemo i u nastavku kvalifikacija beležiti dobre rezultate. Povećali smo šanse da se plasiramo u baraž. Sledeći izazov biće gostovanje Turskoj krajem februara i za nas će to biti još jedno finale i još jedan meč koji mora da se dobije. U tom slučaju, doći ćemo, verujem, u priliku da u direktnom okršaju sa Portugalom u Beogradu odlučujemo o drugoj poziciji - kazao je Grozdanović, prenosi Sportfem.rs.

Informer

 

Srbija je trenutno treća na tabeli sa četiri boda manje od Portugala, ali i utakmicom manje. Naša ekipa je nesrećno i nezasluženo izgubila od “navigatorki” u gostima, pa postoji velika želja za fudblskom osvetom kad dođe vreme za revanš meč.

Da bi se došlo u priliku da Srbija sama odlučuje o svojoj sudbini i da izbori baraž za odlazak na Mundijal, biće neophodno da devojke sve naredne mečeve odigraju jednako angažovano, borbeno i discplinovano kao u Bugarskoj. Ali i da ih pogleda sreća, pa da konačno budu zdrave i u najjačem sastavu.

- Nedostajalo nam je pet ili šest devojaka koje su standardne u prvom timu. Nadam se da ćemo već u februaru imati mnogo zdravstvenu situaciju. Takođe, nemam primedbi na zalaganje i posvećenost tokm meča u Plovdivu, s obzirom na to da su devojke maltene već na zimskom odmoru. Duvao je pritom i jak vetar i generalno su uslovi za igru bili teški, ali devojke su sve odradile profesionalno i zaista sam zadovoljan - poručio je selektor Grozdanović.

UTAKMICE SRBIJE DO KRAJA KVALIFIKACIJA

Turska – Srbija 23. februara
Srbija – Izrael 7. april
Srbija – Nemačka 12. april
Srbija – Portugal 2. septembar
Izrael – Srbija 6. septembar