02.12.2021.

07:07

Foto: Tanjug/AP

Sport

ITALIJANI ODLEPILI! VLAHOVIĆ JE NEPROCENJIV! Trener, skauti i vlasnik Fiorentine razvezali jezik o Srbinu!

Srpski fudbaler Dušan Vlahović (21) na dobrom je putu da sruši rekord Kristijana Ronalda (36)! Napadač Fiorentine bio je strelac protiv Sampdorije pre dva dana (3:1), čime je stigao do 29. gola u ovoj godini, pa tako ima još mesec dana da nadmaši učinak sjajnog Portugalca, koji je u 2020. postigao 33 pogotka u Seriji A!

Naš reprezentativac postao je tek četvrti igrač u proteklih sedam decenija koji je u italijanskom prvenstvu uspeo da postigne 29 ili više golova u kalendarskoj godini. Pored Ronalda, bolji od Vlahovića su još samo čuveni argentinski ofanzivci Ernan Krespo i Gontalo Iguain, sa po 30 golova.

Informer

Nema cenu
Dušan je čistokrvni golgeter, mešavina Batistute i Tonija. Za mene je on sada neprocenjiv
Pantaleo Korvino

 


- Kakav način da proslavim stoti nastup za Fiorentinu, pogotkom i novom pobedom u Seriji A. Zahvalan sam svima u klubu, navijačima, saigračima, treneru i ljudima iz stručnog štaba. Moramo da nastavimo vredno da radimo i da spremni dočekamo naredne mečeve - napisao je Vlahović na svom Instagram profilu.


Srpski as je od debija u Seriji A, krajem septembra 2018, do danas uspeo 43 puta da zatrese mrežu rivala, a upisao je i čest asistencija. Sampdorija je bila njegova treća žrtva zaredom, pošto je prethodno pogađao dva puta protiv Milana i jednom protiv Empolija.

Informer

 

Zato i ne čudi što je snažni ofanzivac jedna od glavnih tema, ne samo u italijanskim već i u svetskim medijima. Pohvale na njegov račun ne štedi ni trener Fiorentine Vinćenco Italijano.

- Vlahović je koncentrisan samo na teren, to je dokazao i svojim proslavama golova. Uživamo sa njim, a verujem da će i on ostati skroman kao do sada. Dušan je igrač predodređen za velika dela - naglasio je Italijano.

Đilardino: Spreman je za veliki klub

Bivši napadač Parme, Milana, Fiorentine i reprezentacije Italije Alberto Đilardino (39) oduševljen je kvalitetima našeg asa.
- Vlahović je moderan špic. Ima tu golgetersku eksplozivnost, igra sa obe noge, pokretan je, zna da zadrži loptu... Ipak, ono što me je impresioniralo kod njega jesu glava i mentalni sklop. Posvećenost mu je na vrhunskom nivou. Daje sve od sebe i mislim da je već sada, iako mlad, spreman za neki od najvećih klubova na svetu - smatra Đilardino.

Fantastičan učinak rođenog Beograđanina namamio je i velike klubove, pogotovo posle njegove odluke da ne produži ugovor sa "ljubičastima". Uveliko se spekuliše da su u red za potpis našeg reprezentativca već stali Juventus, Totenhem, Arsenal, Mančester junajted, Milan...

Predsednik kluba iz Firence Roko Komiso odredio je i obeštećenje od 80 miliona evra. Međutim, čuveni skaut Pantaleo Korvino, koji je Dušana prvi video u Partizanu, poručuje da on nema cenu.
 

- Vlahović mi liči na Gabrijela Batistutu po odlučnosti i hrabrosti, a na Luku Tonija po osećaju za gol i realizatorskim sposobnostima. On je čistokrvni golgeter koji se i dalje kompletira. Mlad je i zato smatram da nema limite. Za mene je on sada neprocenjiv - objasnio je Korvino.


LISTA STRELACA SERIJE A
1. Dušan Vlahović (Fiorentina) 12
2. Ćiro Imobile (Lacio) 10
3. Duvan Zapata (Atalanta) 9
4. Đovani Simeone (Verona) 9
5. Žoao Pedro (Kaljari) 8