Autor: Informer.rs

09.12.2021.

22:03

Foto: Starsportphoto©

Sport

OTIMAJU SE OKO SRPSKOG TRENERA! Milojević otišao iz ZVEZDE i napravio ČUDO u Skandinaviji!

Malo srpskih stručnjaka karijeru od starta gradi van granica svoje zemlje. Ipak, na "okolni" put odlučio se Miloš Milojević koji je izgradio ozbiljan ugled u Skandinaviji, a sve je rezultiralo pozivom tamošnjeg velikana Rozenborga. 

Milojević je karijeri počeo na Islandu, gde je bio pomoćni trener u Vikinguru nakon čega je preuzeo i ulogu stratega. Potom je sa klupe predvodio Breidablik i Mjalbi odakle je stigao kao veliko pojačanje u stručni štab Crvene zvezde. 

Posle godinu i po dana u Crvenoj zvezdi stigao je poziv Hamarbija i Zlatana Ibrahimovića, beogradski klub nije pravio problem te se Milojević vratio u Švedsku. Polusezona bila je dovoljna srpskom treneru da se dokaže i odmah je stigao poziv Rozemborga. 

Norveški velikan želi Milojevića, a i Milojević želi u Rozemborg. Prvotimci kluba ne razmišljaju o drugoj varijanti, ali problem pravi Hamarbi koji traži papreno obeštećenje budući da sa trenerom prvog tima imaju ugovor do 2024. godine! 

Informer

U utorak veče Milojević je doputovao u Trondhajm na pregovore sa Rozenborgom, dogovor je postignut, ali se Milojević vratio u Švedsku bez potpisanog ugovora. Norveški mediji danas pišu da će se Upravni odbor Rozenborga opet sastati u narednim danim kako bi razmotrili i druge opcije. 

Prvi izbor za naslednika Agea Hareidea je Kjetil Knutsen iz Bodea, ali je on odbio da preuzme najvećeg rivala. Zbog toga se Milojeviću trenutno daju najveće šanse! 

- Čuo sam za Milojevića, a u medijima sam pročitao za interesovanje našeg kluba za njega. Vidim da mu lepo ide u Hamarbiju ali ne znam ništa više od toga. Ako dođe kod nas, biće vrlo uzbudljivo. Mi smo snažna i moćna ekipa. Imamo igrače koji mogu baš mnogo da trče. Mislim da bi nam ovaj trener baš odgovarao. Pogtovo nama u ofanzivnoj liniji tima. Voleo bih da igram za njega. Fudbalski sam edukovan kod Ralfa Rangnika u Lajpcigu i volim da igram tu vrstu fudbala. A to je totalna juranjava gde moji kvaliteti poput brzine i snage mogu da dođu do izražaja - rekao je Rozenborg.