Autor: Informer.rs

11.12.2021.

15:38

Foto: Tanjug/AP

Sport

MIHINO VELIKO SRCE I PODRŠKA FERERU! Želim da ga POSETIM, mnogo mi ga je ŽAO!

Poslednjih dana Sampdorija je jedan od najtraženijih timova u Srbiji. Klub iz Đenove zainteresovan je za Dejana Stankovića, a nakon što se situacija smirila prvi čovek Sampdorije Masimo Ferero završio je na robiji. 

Srpski trener Siniša Mihajlović je po napuštanju selektorske pozicije ostao bez posla, a tada ga je u Italiji dočekao Masimo Ferero. Prvi čovek Sampdorije doveo je Mihajlovića u svoj klub, sarađivali su dve godine pre nego što je srpski trener otišao u Milan.

Mihajlovića je put kasnije odveo u Bolonju, a Fereru, pre nekoliko dana, u zatvor. Uhapšen je zbog zbog lažiranja bankrotstva jedne od svojih brojnih firmi. Lišavanje slobode nema veze sa poslovanjem Sampdorije. 

- Mnogo mi je žao. Veoma smo bliski i voleo bih da ga posetim ako je to moguće. Ne zaboravljam da me je tokom lečenja posetio nekoliko puta u bolnici - rekao je Mihajlović. 

Strateg Bolonje u još jednom segmentu pokazao je veličinu. Mihajlović je na utakmicu Bolonje pozvao Patrika Zakiju koji je dve godine proveo u zatvoru. Egipćanin je pohađao Univerzitet u Bolonji, a 7. februara 2020. godine uhapšen je u Kairu iz nepoznatih razloga. Zakija se pre nekoliko dana vratio u Italiju i dobio poziv Bolonje. 

- Zvali smo ga na naš stadion i u trening centar. Drago mi je da je pušten na slobodu - rekao je Mihajlović.