Autor: Dusan Tufegdzic

14.12.2021.

15:27

Foto:

Sport

RAMADANI I ITALIJAN PADAJU ZBOG 70.000.000 EVRA? Opasne malverzacije, policija češlja transfere...

Kod Ramadanija su sporni transferi rađeni sa Juventusom. Reč je o prelascima Miralema Pjanića u Barselonu i dolasku Federika Kjeze iz Fiorentine.

Osim Ramadanija, koji je među pet najmoćnijih menadžera u svetu fudbala, pod istragom je i italijanski agent Pjetro Kjodi koji je takođe učestvovao u transferima.

Kako je prenela Gazeta radi se o utaji poreza od 60 do 70 miliona evra. Pomenuta brojka je hipotetički proračun navodne utaje poreza koji proizilazi iz naknade za kupoprodajne ugovore, kao i obnovljene. ANSA tvrdi da je pomenuta svota rezultat procene koja se temelji na podacima da je Ramadani menadžer sportistima čija vrednost se procenjuje na oko 770 miliona evra.   

Informer

Fali Ramadani

Italijanski istražitelji su zvanično zatražili papire iz 11 klubova koji su samo vlasnici dokumentacije korisne za neophodnu istragu.

U pitanju su Juventus, Inter, Milan, Napoli, Roma, Fiorentina, Torino, Verona, Kaljari, SPAL i Frozinone.

Navodno je policija pri kraju sa prikupljanjem informacija. Trenutno osim mejlova između sportskih direktora, čelnika, menadžera i Ramadanija, prikupljeno i 30-ak ugovora, a najverovatnije do kraja istrage će se povećati. 

Nije reč samo o transferima Miralema Pjanića u Barselonu i dolasku Federika Kjeze iz Fiorentine, na meti su i Miralem Pjanić, Samir Handanović, Kalid Kulibali, Ante Rebić, Nikola Kalinić...