Autor: Informer.rs

31.12.2021.

10:56

Foto: Starsportphoto

Sport

SRBIJA NADOMAK SNA! Sve oči će biti uprte u Zvezdu i Partizan! Večiti u zajedničkoj misiji!

Naime, Srbija bi imala pet predstavnika u Evropi, a pored dva mesta u Ligi šampiona, treći bi išao direktno u plej-of za Ligu Evrope, četvrti u treće kolo kvalifikacija za Ligu konferencija, a peti u drugo kolo kvalifikacija za isto takmičenje. 

Partizan je prošao dalje u Ligi konferencija, a naredni rival će mu biti Sparta iz Praga. Crno-beli su doneli dodatna dva boda, jedan za remi i jedan kao bonus za drugoplasiranog u grupi. Potom je Zvezda remijem u Bragi osvojila bod, ogromna četiri bonus boda zahvaljujući osvajanju prvog mesta u grupi i dodatni bod za direktan plasman u osminu finala Lige Evrope. 

Informer

 

Srbija ima 31,875 bodova, a Ukrajina na 12. mestu 31.800, a Belgija na 13.mestu 30.600. Pitanje je kakao zadržati 11. poziciju? 

Posle toliko godina na margini evropskog fudbala, srpski klupski fudbal je zahvaljujući večitima konačno oživeo, a navijači bi iz sezone u sezonu mogli da gledaju vrhunski fudbal sa tribina stadiona u Srbiji. 

Informer

 

Pa, ne bi trebalo da bude teško.  Svi ukrajinski klubovi su eliminisani iz Evrope pa njihov koeficijent neće rasti. S druge strane, ne smoemo da se opsutimo. Preti nam Belgija, koja doduše ima jednog predstavnika Gent koji će igrati u osmini finala LIge šampiona. 

Srbija ima 1.275 bodova ispred Belgije, a da bismo zadržali 11. mesto potrebno je da Gent ne uradi više od Zvezde i Partizana zajedno. Mora da ostvari najmanje četiri pobede, a da naši klubovi ne osvoije ni bod za koeficijent.  

Informer

 


 
Inače, plej-of za osminu finala Lige konferencija u kojem igra Partizan ne donosi nikakve bodove. Samo ako prođu dalje, crno-beli mogu da nastave da osvajaju bodove. Svaka pobeda donosi 500 bodova, a remi 250. Ako bi Zvezda prošla u četvrtfinale dobila bi i dodatni bonus od 1.000 bodova.