Autor: Informer.rs

18.12.2021.

22:56

Foto:

Sport

LEGENDA SE VRATILA U DOMOVINU! Ronaldo KUPIO VELIKANA iz Belo Horizontea! Kruzeiro na novom POČETKU!

Sve češće smo svedoci sentimentalnih postupaka fudbalera, a poslednji u nizu napravio je Ronaldo Nazario da Lima! Legendarni brazilski napadač otkupio je 90 odsto vlasništva Kruzeira kako bi svom matičnom klubu pomogao u kriznim vremenima! 

Kruzeiro dvostruki osvajač Kopa Libertadores i četvorostruki šampion Brazila, danas je daleko od najsjajnijih dana i tokom godine na zimaku vodio je grčevitu borbu u Seriji B, ali bi nakon promena na čelu kluba moglo da dođe do velikih promena. 

Ronaldo je otkupio većinski deo kluba iz Belo Horizontea za oko 62.000.000 evra, sa Mineiraa su istakli da će detalji biti objavljeni u narednom periodu.

- Pažnja, fudbalski svete! Sjajno dete kluba vratilo se kući! Ronaldo Luis Nazario da Lima Fenomeno je upravo potpisao ugovor o kupovini Kruzeira - napisao je Pedro Meskita, direktor fonda koji je učestvovao u prdaji. 

Ronaldo, koji ima udeo i u vlasničkoj strukturi Viljareala, ovim povodom se oglasio i potvrdio navode, ne libeći se da istakne visoke ambicije u novom poduhvatu.

- Imam mnogo da vratim Kruzeiru. Pred nama je mnogo posla. Očekuje nas pregršt rada na putu da vratimo Kruzeiro gde mu je mesto - rekao je Ronaldo.