Autor: Informer.rs

22.12.2021.

10:01

Foto: printscreen

Sport

OPET SKANDAL U SRPSKOM FUDBALU! Nova nemaštaljka, evo koji meč je sumnjiv!

Nova bura, bruka i sramota prete našem fudbaču! Kako javlja Sport klub, iz UEFA je u FSS stigla dojava da je sporan meč Prve lige Srbije između Železničara iz Pančeva i Timoka iz Zaječara (3:2).

U ishod meča sumnja se na osnovu kvota, pošto je, kako se navodi, na dan utakmice, od jutra 13. septembra do početka, u 16.30, intezivno je padala vrednost na pobedu domaćeg tima.

Najniži nivo kvota je dostigla neposredno uoči prvog zvižduka sudije Jelene Cvetković. Navodno je, identifikovan i neobično veliki broj uplata na pobedu Železničara u prvom poluvremenu. I oba ishoda su bili prema očekivanjima i uplatama na kladionicama - Železničar je u konačnom zbiru pobedio sa 3:2, a istovremeno i prvih 45 minuta rešio u svoju korist (2:0).

Disciplinska prijava, kako prenosi pomenuti izvor, odnosi se na četvoricu za sada neimenovanih fudbalera Timoka koji se terete da su neuobičajenim radnjama, tokom utakmice, pomogli pančevačkoj ekipi da stigne do tri boda.

Pančevci su na poluvremenu imali prednost (2:0), a Timok se u nastavku vratio u meč, ali nije uspeo da osvoji ni bod na ovom gostovanju. Goleadu je sa bele tačke otvorio Brana Ilić, nastavio je Lazar Milošev nakon velike greške defanzivaca Timoka, a gosti iz Zaječara zaigrali su mnogo bolje u nastavku.

Prvo je Aleksandar Mitrović iskoristio gužvu u kaznenom prostoru, a Ivan Dragićević sa bele tačke poravnao rezultat. Ipak, Milošev je zaboravljen na petercu petnaestak minuta pre kraja meča, pa mu nije bilo teško da postavi konačnih 3:2 za ekipu iz Pančeva.

Na osnovu prijave iz UEFA, saslušano je više neposrednih svedoka utakmice u Pančevu i sakupljen dokazni materijal. Opsežni akciju vodio je Svetislav Đurović, oficir za integritet Fudbalskog saveza Srbije. Saslušao je i zatražio pisana izjašnjenja fudbalera i trenera Timoka, na čelu sa Vojkanom Rajčićem, sada već bivšim šefom struke Zaječaraca, ali je sadržaj tih izjava, za sada strogo čuvana tajna.

Timok u međuvremenu raskinuo ugovore sa nekoliko fudbalera, a celokupnim slučajem, po slovu zakona, baviće se Disciplinska komisija FSS i njen predsednik Ivan Nikolić.