Autor: Informer.rs

23.12.2021.

20:29 >> 18:11

Foto: Starsportphoto

Sport

U SRBIJI SE IGRA BOLJI FUDBAL NEGO U HRVATSKOJ! Partizan dominira, ali Zvezda bolja u zbiru! Bruka DINAMA! Ovo je najboljih 11 iz bivše Jugoslavije!

Iako su jače lige dobile jedinstvene postave, "Comperisonator" je u slučaju našeg regiona napravio tri postave i objedinio klubove sa prostora bivše Jugoslavije. 

Iako je poslednjih godina javnost u Srbiji hvalila hrvatski fudbal, "Comperisonator" se ne slaže i smatra da se u Superligi igra daleko bolji fudbal. Prva postava, ili kako su oni napisali "zlatna postava", broji četiri igrača Partizana. U odbrani je Igor Vujačić, vezni red popunjava Miloš Jojić, krilo je Kvinsi Menig, dok je najistureniji Rikardo Gomeš. 

Svoje mesto u timu pronašli su Zvezdini ofanzivci - Aleksandar Katai i Gelor Kanga. 

Informer

Ostatak lige popunjavaju mahom igrači iz hrvatskog prvenstva. Osijek ima dva predstavnika - na golu je Marko Malenica, a levi bek Petar Bočkaj. Rijeka je iznedrila štopera Hrvoja Smočića, kao i desno krilo Roberta Murića, bivšeg đaka Ajaksove omladinske škole. Desni bek je Gerge Lovrenčič iz Hajduka, a zanimljivo, Dinamo Zagreb nema nijednog igrača! 

U "srebrnoj postavi" dominiraju Modri. Golman Dominik Livaković, a tu su još Perić, Ivanušec i Mišić. Rijekin Tomečak je na desnom beku, a napad predvodi napadač Hajduka Marko Livaja. "Večiti" imaju četiri predstavnika, ali ovde ima više crveno-belih. Natho pravi društvo Ivaniću i Benu, a na poziciji levog beka je Milan Rodić.

"Bronzana" je nešto slabija kada je u pitanju srpski fudbal. Desni bek je Milan Gajić iz Crvene zvezde, ali i Mihajlo Banjac iz TSC-a. Najveće ime u sastavu je Josip Drmić iz Rijeke. 

Broj igrača u tri postave:

1. Crvena zvezda - 7 igrača

2. Partizan - 5 igrača

3. Dinamo i Rijeka - 4 igrača