24.12.2021.

15:08

Foto: Tanjug

Sport

SPREMA SE ŠTRAJK! Rasulo u Premijer ligi

Premijer liga je u četvrtak popodne održala odvojene sastanke sa trenerima i igračima klubova, posle nezadovoljstva zbog gustog rasporeda, pre svega tokom predstojećih praznika u Engleskoj, gde je zabeležen porast broja zaraženih omikron sojem koronavirusa, preneo je Skaj.

Zaraženi su brojni igrači i članovi ekipa, zbog čega je od 12. decembra odloženo 12 utakmica u Premijer ligi, pošto klubovi nisu mogli da obezbede potreban broj igrača.

Gust raspored uzrokovan je brojnim drugim takmičenjima i turnirima, a posebno će biti komplikovan naredne godine, pošto će se u novembru i decembru održati Svetsko prvenstvo u Kataru.

Trener Mančester sitija Pep Gvardiola rekao je u četvrtak da postoji mogućnost da igrači stupe u štrajk, ali da misli da se to neće dogoditi.

- Da li bi igrači i treneri trebalo da se drže zajedno i štrajkuju ili nešto drugo, pošto se ovo neće rešiti rečima? Ne mislim da će biti štrajka, pošto svi žele da igraju, želimo da ljudi dolaze na stadione 26, 27, 29, 31. decembra i 1. janaura. Ne kažem da postoji razlog za štrajk, ali sve je više utakmica, a sve manje odmora. To je problem - rekao je on.

Informer

Pep Gvardiola skida masku

Treneri su tražili da se pojasni protokol otkazivanja utakmica, pošto žele da svi klubovi imaju iste uslove.

Klubovi su se prošlog septembra dogovorili da utakmica ne može biti odložena ako ekipa ima 14 igrača na raspolaganju.

Takođe, pojedini treneri tražili su da se vrati pravilo o pet izmena tokom utakmica, kao i da se ukinu revanši i dvomeči u kup takmičenjima.