Autor: Informer.rs

29.12.2021.

09:44

Foto:

Sport

PROSINEČKI NIJE PUŠIO SAMO NA TERENU! Englez se prisetio ROBIJA pa poručio - on je pravi "DISIDENT"! Nismo ga viđali, ali je bio MAGIČAN!

Bilo je na prostoru bivše Jugoslavije mnogo velikih fudbalskih imena, ali malo ko u svetu ima status nalik Robertu Prosinečkom. Legendari vezista Crvene zvezde je tokom karijere nastupao za 13 klubova, a imao je tu čast da se oproba u Premijer ligi. 

Iako je, za mnoge, igranje u Engleskoj potpuno drugačije od ostatka Evrope, Prosinečki se i u dresu Portsmuta sjajno snašao i na 34 utakmice postigao devet golova. Ipak, Robija u Engleskoj mnogo više pamte po asistencijama, a jedan od igrača koji ga se rado seća je i Piter Krauč. 

Bivši reprezentativac Engleske je te sezone u dresu Portsmuta postigao 19 golova, a kako i sam kaže, Prosinečki mu je "kao na tacni" namestio gotovo svaki. Iako su svlačionicu delili samo godinu dana Krauč se još uvek rado seća popularnog "Žutog". 

Informer

- Prosinečkom je reč „disident“ pristajala savršeno. Teški crveni Marlboro nije pušio samo dok je bio na terenu. Jedva smo ga viđali na treninzima, ali moj Bože, kada je igrao, bio je čudesan. Mislim da sam postigao 19 golova te sezone, a Robi mi je gotovo svaki namestio kao na tacni - rekao je Piter Krauč.