Autor: Informer.rs

01.01.2022.

19:08

Foto:

Sport

BOGATI MOGU SVE - TRENER SAUTEMTPONA POBESNEO! Haos u Premijer ligi!

Koronavirus bukti u Premijer ligi, a u svakom kolu odložen je najmanje jedan meč. Engleska fudbalska asocijacija donela je odluku da pauziranja prvenstva neće biti, a "situacija" je gora iz dana u dan. 

Prvog dana 2022. godine na programu su trebala da budu četiri meča, ali je Premijer liga na insistiranje Njukasla odložila gostovanje Svraka Sautemtponu. Svecima ova odluka nije prijala, a klub sa juga Engleske smatra da osnova za odlaganje nije bilo. 

Njukasl je naveo i brojne povrede prvotimaca, pa Ralf Hasenhitl smatra da je to moglo da bude rešeno i na neki drugi način. Strateg Svetaca smatra da je Njukasl mogao i morao da odigra meč sa igračima koji nisu pozitivni, a klubu "popuni" sa omladincima. Uostalom, na tako nešto je Sautempton bio primoran više puta tokom pandemije.

Podsećamo, prošle sezone Sautempton je doživeo debakl protiv Mančester junajteda kada su Crveni đavoli slavili sa 9:0. Sada smatraju da se takve žrtve ne cene i da liga direktno radi na njihovu štetu jer odlaže meč protiv Njukasla zbog povređenih fudbalera tog tima. Nakon nekoliko povreda poslednjih nedelja, "Svrake" su prijavile ligi da nemaju 13 seniorskih igrača u kombinaciji za tim, a Premijer liga im je izašla u susret.

Meč Sautemptona i Njukasla trebalo je da se igra 2. januara, ali neće biti na programu u tom terminu.