Autor: Informer.rs

02.01.2022.

17:51

Foto: reuters

Sport

AKO HOĆEŠ DA IGRAŠ - MORAŠ DA SE VAKCINIŠEŠ! Murinjo pokušava da URAZUMI fudbalera ROME!

Koronavirus ponovo je podivljao, zaraženih je sve više širom Evrope, te su u Italiji, kako bi sprečili "reprizu" haosa koji se dogodio u prvom naletu doneli nove mere. Tamošnje ministarstvo zdravlja donelo je odluku da će sportisti od Serije A, pa sve do amaterskih takmičenja morati da prilože "zelenu kartu" kako bi stekli pravo nastupa. 

Pozitivno je što je većina igrača Serije A vakcinisana, ali još uvek ima onih koji se protive imunizaciji. Tačnih podataka još uvek nema, ali je poznato jedan prvotimac Rome neće imati pravo nastupa od 10. januara budući da se nije vakcinisao. 

Prema pisanju italijanskih medija, Murinjo i generalni menadžer kluba Tijago Pinto pokušavaju da "smekšaju" neimenovanog igrača. On je navodno neizostavni član prvog tima, ali ime još uvek nije navedeno. 

Prema poslednjim informacijama u Seriji A je vakcinisano čak 98 odsto fudbalera. Dok širom sveta novi soj otkazuje mečeve u svim sportovima, Serija A nije imala tih problema jer je 22. decembra počela zimska pauza i trajaće do ove nedelje. Romu očekuje izuzetno naporna i važna sedmica, jer će u četvrtak gostovati Milanu, a u nedelju će dočekati Juventus.