07.01.2022.

07:20

Foto: Tanjug

Sport

LUKA JOVIĆ ZA INFORMER: Dokazaću da nisam zalutao u Real! OVO ĆE BITI MOJA GODINA, a ovakvu priču bi TEŠKO i ZA FILM osmislili!

Silno sam motivisan da u narednoj godini svima pokažem da nisam zalutao u Real Madrid i da za mene ima mesta u najjačem klubu na svetu- poručuje Luka Jović u razgovoru za Informer.

Napadač "kraljevskog kluba" borio se sa silnim malerima otkako je potpisao za Madriđane, pa su ga od terena odvajale povrede i već drugi put korona, a za manju minutažu od očekivane kriv je i fantastični Karim Benzema.

Informer

 

Jović veruje da će mu trener Karlo Anćeloti u mesecima koji dolaze pronaći više prostora.
- Prošlu godinu bih ocenio sa tri minus. Vratio sam se u Real posle pozajmice u Ajntrahtu i imao zapaženiji učinak protekle jeseni nego u prvih godinu dana, a odigrao sam manje minuta nego tada. Sve u svemu, mislim da mogu još mnogo toga da pružim i verujem da će 2022. konačno biti moja - kaže Jović.

Reči trenera Anćelotija da Jović zaslužuje veću šansu ne deluju kurtoazno, već iskreno, a u to veruje i srpski napadač.

- S Anćelotijem sam razgovarao mnogo puta, naročito tokom prelaznog roka. On je jedan od najzaslužnijih što sam ostao u Realu. Igraču je veoma važno da ima trenera koji mu pokaže da je bitan, koji zna kad šta treba da kaže igraču, kad da ga pohvali... Anćeloti to savršeno zna i sa svima ima odličan odnos. Počeo je da mi daje veću minutažu, ali kao što znate, Karim Benzema je startni centarfor i teško je treneru da pored takvog igrača pronađe minute za mene - objašnjava Jović.

Informer

 

Iz duše verujem u uspeh na SP

Jović kaže da niko osim Dragana Stojkovića i njegovih izabranika nije verovao da Srbija može da pobedi Portugal u Lisabonu i izbori direktan plasman na SP.
- Onakvu priču bi teško i za film osmislili. Odeš u Portugal, gde moraš da pobediš, a već u 2. minutu primiš onakav gol. I onda se digneš, stisneš ih, izjednačiš... Siguran sam da je 99 odsto ljudi nije verovalo u nas od starta, a naročito u poslednjih deset minuta. Ipak, naš mentalitet se promenio dolaskom Mistera i zato je stigla nagrada. Promenili smo sliku o sebi i pokazali svima da možemo mnogo. I zato, iskreno, onako iz dubine duše, verujem da možemo da napravimo odličan rezultat na Mundijalu u Kataru - kaže Jović.

Stigao je u Real kao zvezda, za ogromnih 60 miliona evra, ali mu se u protekle dve i po godine dešavalo i da preispituje svoju odluku. Ipak, nikad nije posumnjao da je uradio pravu stvar.
- Nikad se nisam pokajao i verujem da nisam pogrešio. Odabrao sam najveći klub na svetu, igram s najboljim igračima na svetu. Samo to što treniram s njima ogroman je stvar i napredujem svakog dana. I dalje sam tu, imam veliku priliku i videli ste da se posle jedne utakmice priča okrenula skroz na drugu stranu. Imam ogromnu želju da pokažem da nisam zalutao u Real i da imam kvalitet za taj klub. Pošto sam digao formu, nadam se da ću nastaviti da igram u ovom ritmu - ističe Jović.

Problem s kojim se Jović susreo dolaskom na "Santjago Bernabeu" bio je gotovo nepodnošljiv pritisak javnosti. Čini se da nikome nisu toliko merili svaki korak i na terenu i van njega kao Luki.

Informer

 

- Svaka greška se skupo plaća u Realu. Na primer, vodite 4:1, uđeš pet minuta pre kraja. Ako nisi dao sto posto, sutradan čitaš kritike - on neće, on ne želi, on se ne trudi... Moraš u svakom deliću sekunde da pokažeš koliko želiš da igraš za taj klub. Pritiska ima svuda, ali što je veći klub, veća su očekivanja... Navikao sam i nemam problem s tim - naglašava Jović.