Autor: Informer.rs

13.01.2022.

16:09

Foto: Tanjug/AP

Sport

IGRAĆU I SA 40 GODINA! Ronaldo ZAGRMEO! Nisam kao FEDERER!

- Srećan sam, želim da nastavim da igram i da vidim šta će se desiti. Ako mogu da igram sa 40, mogu i sa 41, 42... Ali najvažnije je da uživam sadašnjem trenutku - rekao je 36-godišnji Portugalac.

Fizički gledano, neću reći da se osećam kao da imam 25 godina, da ne preterujem. Ali kao da imam 30. Vodim računa o svom telu i o svom duhu - rekao je on.

Na pitanje da li može da se uporedi sa drugim sportistima poput zvezde američkog fudbala Toma Brejdija (43) i tenisera Rodžera Federera (40), Ronaldo je rekao da su to "drugi sportovi, sa različitim zahtevima".

- Dugovečnost je fascinatna stvar, koju sam počeo da proučavam u poslednje vreme - izjavio je Ronaldo.

Tajna za ostanak na vrhunskom nivou, kako je on rekao, leži u posedovanju "inteligencije" potrebne za "prilagođavanje" novim situacijama i "dobro čitanje igre".

Informer

- Poznajem svoje telo i imam iskustva. U svakoj starosnoj grupi sam uspeo da se prilagodim novoj filozofiji igranja. Ponosan sam na komentare da sam u mojim godinama uspeo da održim vrhunski nivo igre - rekao je Ronaldo.

Kristijano Ronaldo je do sada u karijeri pet puta osvajao Zlatnu loptu, a trenutno nastupa za engleski Mančester junajted.

- Ima jedna stvar koju sam naučio poslednjih godina, posle 33 godine telo će da nastavi da se drži. Ali najteža je bitka na mentalnom nivou - zaključio je Ronaldo.