23.01.2022.

12:00 >> 12:15

Foto: Starsportphoto

Sport

LEGENDARNI TRENER ZA INFORMER: Da ima nemački pasoš, Kostić bi igrao za "pancere"!

Stepanović je pre nekoliko dana za naš portal analizirao borbu za titulu u Superligi Srbije između večitih rivala, a tu priliku smo iskoristili i da ga upitamo nešto o Filipu Kostiću.

Stepanović je u igračkoj karijeri branio boje Ajntrahta iz Frankfurta, a potom je i kao trener u dva navrata predvodio taj klub, pa je idealan sagovornik o ovoj temi.

- Ne znam da li je iko od nas, Srba, koji smo igrali u Ajntrahtu pružao partije kao Kostić. On je trenutno jedan od najboljih levih spoljnih igrača u Bundesligi, čak sam ubeđen da bi bio i reprezentativac Nemačke kada bi imao njihov pasoš, a ne naš - rekao je Stepanović za Informer.rs.

Informer

Dragoslav Stepanović

Brzonogi reprezentativac Srbije sa Ajntrahtom ima još 18 meseci ugovora, a brojni evropski klubovi bi ga rado videli u svojim redovima. Prema tome, Kostić je sada na raskrsnici.

- Teško je govoriti o njegovoj karijeri. Kostić ima 29 godina i u tom trenutku karijere, on je na raskrsnici. Da li promeniti sredinu da zaradi ili produžiti ugovor sa klubom i tu završiti karijeru, pa ostati na nekoj funkciji. Najteže je kada se završi igračka karijera, pa prve dve godine nemate pojma šta ćete sa sobom, ako nemate posao - rekao je popularni Stepi, pa dodao:

- Verujem da bi ga klub rado zadržao, ali sam isto tako ubeđen i da će mu dozvoliti da ode ako stigne stvarno dobra ponuda i za njega i za klub.

Informer

Filip Kostić

Osvrnuo se legendarni stručnjak i na predstojeće Svetsko prvcenstvo, koje se od 21. novembra do 18. decembra ove godine održava u Kataru.

- Mnogo toga zavisi od žreba (1. april). Jako je bitno da dobijemo nešto lakšu grupu, jer bismo onda mogli da je prođemo i da naši igrači budu svežiji u nokaut fazi. Primera radi, Nemci koliko god bili jaki, uvek imaju i sreće na žrebu, pa im to znači u nastavku prvenstva - zaključio je Stepanović, uz dodatak da će za nemačke medije komentarisati reprezentaciju Srbije u Kataru.