Autor: Informer.rs

20.01.2022.

22:36

Foto:

Sport

SVI SU POMISLILI DA JE KRAJ, ALI SAPUNICA SE NASTAVLJA! Oglasio se Dembele i udario na BARSELONU - više neće da ĆUTI!

Sapunica oko novog ugovora Usmana Dembelea napokon ulazi u završnu fazu. Nakon nekoliko bezusepšnih pokušaja Barselone da natera Francuza na smanjenje plate, katalonski gigant posegao je za drastičnim merama. Dembele je izbačen iz prvog tima. Pored toga, španski gigant je najavio da će ga u narednih 11 dana prodati i tako pokušati da vrati neki dinar. 

Francuz nije cvećka, svesni su toga svi, ali se do sada nije oglašavao i situaciju je pokušavao da umiri. Ipak, nakon poslednjih dešavanja čini se da mu je dozlogrdilo te je zbog toga u obraćanju javnosti rekao sve što mu je bilo na srcu. 

- Četiri godine sam neprestano čitao vesto o sebi, a da se nijednog trenutka nisam pravdao. Tračevi o meni se gomilaju sve vreme. Četiri godine ljudi pričaju u moje ime, sramotno lagali, s jednom namerom, da mi naude. Četiri godine sam dosledan da nikom ne odgovaram, da nikad ne pravdam. Da li je to bila greška? Sigurno - istakao je Dembele, a potom nastavio u istom ritmu i najavio "drugi list" u karijeri. 

- Od danas je s tim gotovo. Od danas ću odgovarati iskreno, niko me neće ucenjivati. Imam 24 godine i kako svaki čovek, imam mane, nisam savršen. Prošao sam kroz složene situacije, povrede, kovid, čak i bez treninza trening je tražio da mu budem na raspolaganju i uvek sam bio tu. Bez pitanja. Nastupao sam kao i uvek, jer je fudbal moja strast. Svestan sam kakvu sreću osećam kad se posvetim najlepšem poslu na svetu.

Katalonski gigant mu je u nekoliko navrata zamerao što je previše transparentan. Imao je Francuz, ruku na srce, dosta ispada tokom mandata na Nou Kampu, ali su se u klubu nadali da će ga bubice proći te da će zaigrati onako kako se od njega i očekivalo. 

- Moja poruka je transparenta. Zabrabnjujem bilo kome da stekne utisak kako nisam deo sportskog projekta. Zabranjujem bilo kome da mi pripisuje namere kakve nikad nisam imao. Branim bilo kome da govori u moje ili ime mog agenta, kome potpuno verujem. Još uvek sam pod ugovorom i na raspolaganju klub i treneru. Uvek sam davao celog sebe za kolege i to se neće promeniti. Nisam varalica, još manje čovek koji ima običaj da popusti pred ucenama. I ljubav je varijanta ucene. Kao što znate, pregovaramo. Prepustio sam menadžeru da se bavim tim delom posla, to je njegova oblast. Moj je teren, lopta, fudbal, da nelim trenutke radosti sa saigračima i trenerima. Pre svega, hajde da se fokusiramo na suštinu: da pobedimo! Čuvajte se - podvukao je Dembele.