25.01.2022.

14:44 >> 15:01

Foto: printscreen

Sport

LJUBIMAC NAVIJAČA FIORENTINE ZA INFORMER.RS: Zvezda je dala najvećeg talneta po principu DAJ ŠTA DAŠ! Vlahović je postavio STANDARDE, Pavkov treba da ode...

Srpskog štopera Nenada Tomovića kroz karijeru krasi bespoštedna borba, surovi profesionalizam i ostavljanje srca na terenu. Minule večeri je u derbiju prvesntva Kipra zaradio sedam kopči nakon meča u kojem je njegov AEK Larnaka remizirao sa Anortozisom (1:1).

Igrač koji je "kupio" navijače Fiorentine sjajnim igrama tokom pet fenomenalnih godina u Firenci, nosio je sa uspehom i dres Đenove, Lećea, Kjeva i Spala. 

Informer

Tomović i Marselo

Nekadašnjeg defanzivca Crvene zvezde upitali smo da li je pravo vreme za prodaju tek punoletnog, najveceg talenta kluba Marka Lazetica, kojem je nova stanica Milan?

- Iskreno ne znam, jer će to vreme pokazati, tj. videćemo kako će se odvijati njegova dalja karijera u Milanu. Ipak, mislim da je to više bilo - stigla je ponuda u klub, ne možemo da odbijemo, primamljivo je finansijski, pa hajde! Mislim da maltene i ne razmišljaju o igraču da je mlad, da je talenat i da ima perspektivu i budućnost, nego hajde da pokrijemo te neke rupe u budžetu ili šta već imaju - bez dlake na jeziku kaže iskusni as za Informer.rs.

Informer

Lazetić i Radivojević

Fenomemenalni orbrambeni igrač je ostavio trag u Seriji A, tamo se dokazao, a na pitanje da li smatra da je ovo dobar izbor i korak u karijeri maldog Marka Lazetića ima nedoumice...

- Ide u veliki klub, sigurno se od njega mnogo očekuje, ali mislim da je on njihov ulog za budućnot. Vidim da je potpisao na pet godina, sigurno je Milan dobro prošao. Dobili su pretalentovanog igrača i obzirom da su ga vezali za sebe na taj period, uveren sam da imaju u planu da ga pošalju na pozajmicu, pa da ga sačekaju da eksplodira i da kada stekne fudbalsko "italijansko" iskustvo, sigurno će mnogo više pomoći na terenu samom Milanu.

Informer

 

Sve je glasnije negodovanje navijača kada su u pitanju deca kluba. Jasno je da i pre nego sto ugledaju svetlost "Marakane" već odu. Mora li tako? 

- Idu jer se mnogo i ne pitaju. Najviše se pitaju menadžeri i klub koji ga prodaje. Kao što sam rekao, dođe primamljiva ponuda, a ti se ne pitaš maltene ništa. Sećam se, kada sam i sam odlazio, možeš da kažeš ne, ali u svtari ne možeš da kažeš ne, u stvari - ne smeš. Tako se neko dogovorio, to je veliki novac koji ulazi klub, tako da zbog nekog "klinačkog ne", da propadne sve - ne može tako. Imaju tu i menadžeri svoj udeo i te provizije i procente, to je sada aktuelno. Ne znam koliko mladi igrači mogu nešto da se se pitaju. Uz to, kada pomeneš deci - ideš u Milan, oni odmah kažu "idem". Ne razmišljaš ti da li ćeš ići na pozajmicu, misliš ideš u veliki klub i završio si posao za ceo život. Nije to tako. 

Informer

 

Dušan Vlahović je u Tomovićevom bivšem klubu ispisao istoriju i jasno je zašto se sada Italijani otimaju za Srbe. Juventus ga je doveo u nakjskupljem zimskom transferu i istoriji Serije A.

- Dušan je postavio standarde i svaka mu čast!

Samo se nameće pitanje, ukoliko Zvezda pusti sada i Pavkova, da li ostaje konkurentna za titulu sa jednim klasičnim napadačem, tačnije Ohijem?

Informer

 

- Mislim da Pavkov neće otići nigde, mada je možda za njega najbolje vreme i pravo vreme da ode negde i napravi iskorak u karijeri. Ipak, pokazalo se do sada da je on jedini pravi oslonac u Zvezdinoj napadačkoj igri i da mnogo znači ekipi. Što se tiče dugih lopti, zadržavanja igre, proigravanja, odličan je... on je jedan od ključnih faktora u Zvezdinoj igri i po meni jedino ako nađu neku adekvatnu zamenu, tj. igrača njegovog profila, možda ga i puste. Za njega i njegov lični napredak je pravo vreme da ode- zaključio je Nenad Tomović za Infomrer.rs.