26.01.2022.

14:13

Foto: Mozzart

Sport

Za nove šampione – više od 90 klubova u 2021. dobilo opremu od Mozzarta

Više od 200 niželigaša, odnosno 6.000 sportista dobilo je opremu u sklopu čuvene Mozzartove društveno odgovorne akcije koja se proširila i po regionu, odnosno u dijaspori. "Novi dresovi" svake nedelje stižu na adresu "novih šampiona" – onih manjih, lokalnih klubova koji su prvi u svom mestu. Na terenu se često nađu dva tima sa "M" oznakama, a od ovih fudbalskih ekipa bi mogle da se naprave i čitave zonske lige!

Dresove sa znakom „M“ dobili su i košarkaši Bratstva Erdeč. Ovom donacijom je regionalni lider u priređivanju igara na sreću obradovao novoosnovani klub sa velikim ambicijama.

„Dugo smo igrali basket u nedeljnim terminima, a onda dobili veliku želju da ta aktivnost preraste u nešto više. Pre godinu dana smo oformili klub, koji trenutno ima samo prvi tim, ali plan je da u nekom narednom periodu, kako se budemo razvijali, uvedemo i mlađe kategorije, pa da one budu baza za igrače za prvi tim“, objašnjavaju iz KK Bratstvo Erdeč.

Informer

Mnogim košarkašima širom zemlje dodatni podstrek za trojku ili zakucavanje bila je podrška kompanije Mozzart, a sada je to slučaj i sa klubom iz okoline Kragujevca.

„Veoma nam znači donacija dresova, Mozzart je jedina kompanija koja nam je izašla u susret i poklonila opremu. To za nas nije mala stvar, nadamo se da ćemo sa sa novim dresovima plasirati u Drugu regionalnu ligu Zapad, pošto je to prvi stepenik igranja na profesionalnom nivou“, zaključiju iz ovog kluba.

Od početka akcije 2016. godine, Mozzart je podelio oko 10.000 kompleta opreme, a klubovi dobijaju po dve garniture dresova koje im donose uzvišen osećaj u niželigaškim borbama.

Od Apatina do Leskovca, od Loznice do Bora, širom centralne Srbije… ovi dresovi su bili talični za mnoge sportske kolektive, koji su od najnižih rangova napredovali i do najviših.