Autor: Informer.rs

28.01.2022.

08:12

Foto: Starsportphoto

Sport

MILAN BORJAN - HEROJ KANADE! Kapiten ZVEZDE grabi ka MUNDIJALU! Odbrana vredna Svetskog prvenstva zaprepastila SVE! (VIDEO)

Još jednom je Milan Borjan heroj Kanade! Kapiten Crvene zvezde i golman tamošnje reprezentacije bio je "ključan čovek" u novoj pobedu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, a Kanađani su nakon nje na korak bliže od plasmana na Mundijal. 

Nije Kanada igrana na Svetskom prvenstvu od 1986. godine, ali su sinoć na teškom gostovanju srušili Honduras i došli na "tri koraka" od plasmana u Katar. 

Uspeli su Kanađani da sačuvaju prvo mesto u KONKAKAF kvalifikacionoj grupi, pošto je Denil Maldonado u 10. minutu autogolom doneo vođstvo gostima. Pobedu je potvrdio Džonatan Dejvid. Ipak, momenat odluke dogodio se u 70. minutu kada je Milan Borjan zabeležio najvažniju odbranu u pobedi Kanade. 

Centaršut iz slobodnog udarca sa leve strane je stigao do Arijage, ovaj je šutirao glavom, ali se Borjan majstorski "izdužio" i po modelu iz crveno-belog dresa zaustavio udarac koji bi sigurno završio u njegovoj mreži. Navijači Kanade slave Milana Borjana.