Autor: Informer.rs

29.01.2022.

16:00

Foto: printscreen

Sport

HOĆE LI MARKO NADMAŠITI STRICA NIKOLU!? Lazetići imaju DUGU tradiciju u SERIJI A!

Važio je Marko Lazetić za najvećeg talenta u omladinskoj školi Crvene zvezde, a partije koje je pružao u prvom timu naterale su čelnike Milana da odvoje 5.000.000 evra za njegov transfer i dovedu ga na San Siro. 

Lazetić je na dan potpisivanja ugovora tek napunio 18. godina, a njegov odlazak u Seriju A predstavlja nastavak porodične tradicije budući da je njegov stric Nikola Lazetić ostavio dubok trag u italijanskom fudbalu. 

Informer

Nikola Lazetić je tokom 15 godina duge karijere promenio nekoliko klubova u Italiji, a sa mnogo uspeha branio je boje Koma, Verone, Lacija, Sijene, Đenove, Livorna i na kraju Torina. Najbolji utisak ostavio je u sezoni 2003/04 kada je nastupao za Sijenu. On je tada na 31 utakmici postigao dva gola. 

Bivši srpski reprezentativac je u Italiju stigao 1. jula iz Fenerbačea. Turski klub je bez obeštećenja pustio Nikolu Lazetića u Komo, ali se ofanzivac posle samo dva meseca preselio u Veronu. Na polusezoni, Lacio je otkupio njegov ugovor od Koma, a godinu dana kasnije prosledio na pozajmicu u Sijenu. 

Dobre igre u crno-belom dresu preporučile seu ga Đenovi, a 2005. godine prelazi u Livorno. Sa mnogo uspeha je Nikola Lazetić nastupao ne Armando Pičiju, te je Torino u transferu teškom 720.000 evra otkupio njegov ugovor i doveo ga među Bikove. 

Naravno, Nikola i Marko igraju na različitim pozicijama, ali je utisak da bi, ako je nešto povukao na strica novi napadač Milana mogao ozbiljno da se pronađe u Seriji A. 

Nikola Lazetić je u karijeri u Seriji A nastupio 106 puta, postigao je dva gola i asistirao tri puta. Najmanje je šanse dobijau u dresu Lacija (igrao svega pet puta, odnosno, 239 minuta), a najviše je bio cenjen upravo u Sijeni za koju je odigrao i najviše mečeva. 

Informer

Nastupao je Lazetić "senior" i u Seriji B. U dresu Torina sakupio je 14 utakmica, u dresu Đenove 39, dakle ukupno 53 meča u drugom rangu italijanskog fudbala. Postigao je svega jedan go i to protiv Venecije 10.6.2004. godine u pobedi Grifona 5:2. 

U Kupu Italije Lazetić je nastupao 15 puta, ali nije uspeo da postigne gol, a ni upiše asistenciju.