Autor: Informer.rs

02.02.2022.

09:10

Foto:

Sport

LUDILO U JUŽNOJ AMERICI! Kavanijeve MAKAZICE vode Uruse na Mundijal! Brazil UNIŠTIO san Paragvaja, Kolumbija DRHTI (VIDEO)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Posle ubedljive pobede nad Venecuelom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, fudbalska reprezentacija Urugvaja na korak je od odlaska u Katar na Mundijal.

Urusi su u Montevideu deklasirali nejaku Venecuelu sa 4:1 i dva kola pre kraja nalaze se na četvrtom mestu, koje vodi na najveću fudbalsku planetarnu smotru.

Meč je obeležio Edinson Kavani, koji je spektakularnim makazicama sa pet metara pogodio mrežu rivala, dok su precizni još bili Bentakur, De Araskatea i Luis Suarez.

Trenutno Urugvaj beži bod Peruancima, koji su na 5. poziciji i u sledećem kolu ih čekaju na svom terenu, pa bi u direktnom duelu mogli da ih eliminišu iz trke, pred poslednjih 90 minuta kvalifikacija za Svetski šampionat.

Inače, Urugvaj u poslednjoj rundi gostuje Čileu, od koga ima više od tri boda, dok Čileance čeka pakao u narednom jer idu na noge Brazilu.

Naročito nakon sjajne igre Selesaa, koji je deklasirao Paragvaj sa 4:0 torpedovao, golovima Rafinje, Kutinja, Antonija i Rodriga. Paragvajci su ovim porazom ispali iz trke za Mundijal i kraj TV-a će gledati spektakl u Kataru.

Kolumbija je poražena od Argentine, golom Lautara Martineza, ali su i dalje u trci za plasman na završni turnir.

Rezultati:

Bolivija – Čile 2:3
(Enumbo 37, Moreno 88 - Sančez 14, 85, Nunjez 77)

Urugvaj - Venecuela 4:1
(Bentankur 1, De Araskaeta 23, Kavani 45+1, Suarez 53 - Martinez 65)

Argentina - Kolumbija 1:0
(Martinez 29)

Brazil - Paragvaj 4:0
(Rafinja 28, Kutinjo 62, Entoni 86, Rodrigo 88)

Peru - Ekvador 1:1
(Flores 69 - Estrada 2)