Autor: Informer.rs

03.02.2022.

22:48

Foto: Reuters

Sport

DRAMA NA KAN! Penali odlučili drugog finalistu! Keirošu PAO MRAK, isključen posle brutalne SVAĐE sa sudijom (VIDEO)

Fudbalska reprezentacija Egipta plasirala se u finale Kupa afričkih nacija, pošto su u drugom polufinalu posle velike drame i penal serije eliminisali Kamerun rezultatom 3:1 (0:0,0:0).

Junak trijumfa bio je golman Egipta koji je odbranio dva penala, za Kamerunce je u drugoj seriji promašio Mukude, u trećoj Abugabal je zaustavio udarac Silikija, a u četvrtoj nije precizan bio ni Nži.

Kamerun je mogao do vođstva u prvom poluvremenu, kada je šut Ngadea zaustavila prečka. Isti igrač se 120 sekundi kasnije našao sam pred golmanom, ali je promašio ceo gol i zicer je otišao u nepovrat.

Tresla se konstrukcija gola Egipta i u 70. minutu, pošto je udarac Toko Ekambija ostao na stativi. Jednu od retkih prilika do penal-serije, za Faraone je promašio Mo Salah jer je u 101. minutu šutirao jako neprecizno.

U poslednjim sekundama drugog produžetka, Sabhi je lepo prošao, ali njegov centaršut nije imao ko da isprati u šesnaestercu od igrača Egipta.

Meč je obeležilo isključenje Karlosa Keiroša. Selektor Faraona je u 90. minutu ušao u žučnu raspravu sa sudijom, posle koje je zaradio drugi žuti karton i isključenje.

Zbog tog ispada, Portugalac neće voditi selekciju Egipta u finalu Kupa Afričkih nacija protiv Senegala, koje se igra u nedelju, u Jaundeu.