Autor: Informer.rs

04.02.2022.

01:54

Foto: printscreen

Sport

NE MOŽE BEZ SKANDALA U SRPSKOM FUDBALU! Žestoke kazne, fudbalerima 6 godina zabrane igranja!

Naime, na dve godine su suspendovani Miloš Gardić i Miloš Cvetkoviću, dok su kaznu od po godinu dana dobili Milan Blagojević i Aleksandar Mitrović.

Pomenuti fudbaleri se terete  da su na meču Prve lige Srbije protiv Železničara u Pančevu (3:2), narušili intergritet takmičenja. Tačnije, učestovali su u sumnjivim radnjama i uticali na konačan rezultat, prenosi Sport klub. Sankcionisani igrači na odluku Disciplinske komisije imaju mogućnost žalbe

- Kompleksan slučaj dobio je epilog u prvom stepenu, posle pisanih izjava fudbalera Timoka, tadašnjeg šefa struke Vojkana Rajčića, trenera Gorana Stankovića i predstavnika kluba, Stefana Mladenovića. Svi fudbaleri su imali jedinstven stav – imenjaci Miloš Gardić i Cvetković načinili su sporan prekršaj. I to nije sve – Gardić je prema tvrdnjama saigrača i ostalih svedoka, u svlačionici, priznao učestvovanje u nesportskim radnjama. Usput, isti fudbaler označen je i kao inicijator sumnjivog dela - preneo je pomenuti izvor

Gardić se branio tvrdnjom da iskazi saigrača nisu plod “slobodne volje“. Komisija je ostala pri stanovištu da “osumnjičeni“ nije dostavio uverljive dokaze i iskaz ocenila neuverljivim. Umešanost Cvetkovića, Blagojevića i Mitrovića u ceo slučaj, prvostepeni organ utvrdio je i posle izveštaja “ad hok“ komisije Organizacije trenera FSS, zadužene za fer-plej.

Naime, sumnjiv je bio  treći gol Železničara. Označen je igrač sa brojem 77 – Miloš Cvetković, kojem se stavlja na teret loša i neobjašnjiva reakcija.

Nije prošlo ni bez reakcije UEFA. Odeljenje za integritet evropske kuće fudbala dostavilo je dokaze o velikom broju kladioničarskih uplata na pobedu Železničara u sportnom susretu. Kvota na trijumf Pančevaca konstatno je padala na dan utakmice, 13. septembra. Neposredno pred početak utakmice ona je dostigla minimalnu vrednost.