Autor: Informer.rs

04.02.2022.

14:29

Foto: Starsportphoto

Sport

PARTIZAN POGURAN, ZVEZDA NIJE! Predsednik sudijske komisije FSS podigao prašinu

Filipović je prvo analizirao spornu situaciju sa utakmice između Crvene zvezde i Voždovca, u kojoj je Gobeljić napravio očigledan faul za penal, koji nije dosuđen.

Međutim, zbog prethodnog prekršaja koji je napravio fudbaler "zmajeva", Voždovac nije oštećen u toj situaciji, tvrdi predsednik sudijske komisije FSS.

Da je sve u fudbalu tako precizno i hirurški, ovo je jedna situacija gde se jedan drugi klub žalio na odluku, verovatno se sećate svi situacije, u pitanju je meč Crvena zvezda - Voždovac. Faul na drugoj stativi, kazneni udarac, niko nema dileme. Ali, faul APP, faul u posedu pre i to neposrednom posedu pre. I ovde je greška VAR-a što nije pozvan sudija, hteli su da skrate proceduru, što nije u skladu sa preporukama. Da je sudija dosudio faul na prvoj stativi, koji je očigledan, onda ne bismo imali ovaj snimak kojim se edukujemo. Faul na prvoj stativi, sudija vidi, čist faul, jasno ko dan. Ovako smo dobili duplu nedoumicu, ali Voždovac nije oštećen u ovoj situaciji - rekao je Filipović.

Informer

Dejan Filipović

Potom je pričao o utakmici Napredak - Partizan na kojoj je ponovljen penal Rikarda Gomeša, iz kog je postignut pobedonosni gol.

Ovaj snimak nam nije relevantan, samim tim taj snimak mora da bude drastičniji. Najpametnija odluka je nema ponavljanja kaznenog udarca. Deluje kao da je golman malo krenuo, ali ako dođemo na nivo sudskog veštaka u fudbalu, onda nije dobro. Nije trebalo ponoviti kazneni udarac - poručio je Filipović.