Autor: Informer.rs

04.02.2022.

22:28

Foto: reuters

Sport

PROBLEM ZA TADIĆA I DRUGARE! Zvezda AJAKSA besna zbog Barse! Slomili ste mi snove!

Barselona je Barselona u kakvom god stanju bila, a tu tezu potvrđuje i nezadovoljstvo Nikolasa Taljafika. Bek Ajaksa bio je na meti Katalonaca tokom zime, ali su Kopljanici odbili da ga puste i tako razljutili Argentinca. 

Naime, Ajaks je bio spreman da se odrekne Nikolasa Taljafika, ali ne po Barseloninom modelu koji je podrazumevao da Argentinac dođe na pozajmicu, a onda na kraju sezone bude otkupljen. Kopljanici su želeli da posao bude završen odmah i da tako reše administrativne poslove za leto. 

- Ovaj prelazni rok je bio idealan za prelazak, iako mi niko nije garantovao da ću u Barseloni odmah imati minutažu, jer je tim uveliko oformljen. Ali, davalo mi je priliku da krenem ispočetka, da nastavim da rastem zajedno sa Barsom, jer mi je vreme da idem iz Ajaksa - rekao je Taljafiko za španske medije. 

Oglasio se potom sportski direktor Ajaksa Mark Overmans i objasnio da klub iz Amsterdama nije bio spreman da se odrekne Taljafika u ovako delikatnom trenutku i tako rizikuju da ga Barsa otkupi za "samo" 4.000.000 evra. Što je, za današnje vreme, premalo novca za igrača njegovih kvaliteta. 

Priznao je Taljafiko da je oduvek sanjao dres Barselone, a da mu se Ajaks nije odužio onako kako je zaslužio zalaganjem poslednjih godina. 

- Bila je ovo jedinstvena šansa da ostvarim san, da postanem igrač Barselone. I nisu mi dozvolili da ga ostvarim. Nije bilo ni iskrenosti u njihovoj priči, jer su mogli odmah da mi kažu da me neće pustiti. Jako sam razočaran, zato što sam uvek bio maksimalni profesionalac, uvek sam dobro trenirao, nikada nisam napravio nijedan problem, dobro sam se ponašao. Zato me sad sve ovo jako zabolelo - poručio je Taljafiko.