Autor: Informer.rs

05.02.2022.

15:05

Foto: Starsportphoto©

Sport

HRVATI NAM UKRALI NAJVEĆEG TALENTA! Srbin predstavljen u RIJECI!

Jedan od najtalentovanijih golmana Srbije - Aleksa Todorović karijeru nastavlja u Hrvatskoj pošto je danas i zvanično pojačao Rijeku. On će u novom klubu imati šansu da se bori za šampionsku titulu, a Hrvati su ga primetili posle sjajnih nastupa na golu kruševačkog Trajala. 

- Izabrao sam Rijeku jer već smo dugo vremena razgovarali s klubom i svideo mi se plan mog razvoja koji su mi predstavili. Naravno, savetovao sam se s mnogim ljudima i nekako je sve vodilo prema odluci da dođem u Rijeku. Posetio sam Rijeku već pre nekoliko meseci, video klub, kamp i grad. Sve mi se jako svidelo i zato sam se na kraju odlučio da dođem - rekao je Todorović po dolasku u Rijeku. 

Doskorašnji golman kruševačkog tima od malih nogu igra fudbal, ali na početku karijere bio je napadač, a ne čuvar mreže. 

- Počeo sam da treniram fudbal u šestoj godini u svom selu Dvorane, tako se ujedno zove i klub. Na početku sam bio napadač, nakon nekoliko godina sam prešao u malu školu fudbala OFK Knez Lazar. Zatim sam prešao u redove Trajala već u mlađim uzrasnim kategorijama. Bio sam na pozajmici u Napretku, zatim se vratio u Trajal, izborio mesto u prvoj ekipi i evo me u Rijeci - ističe mladi golman. 

Interesovalo je Hrvate na koga se Todorović ugleda i u kakvog bi golmana voleo da izraste jednog dana, a novi čuvar Rijekine mreže nije imao dileme. 

- Uzor mi je Manuel Neuer zato što je on najkompletniji golman i prvi golman koji je počeo braniti modernim stilom - jasan je Todorović. 

Podsećamo, Todorović je do sada nekoliko puta branio boje reprezentacije Srbije, a važi za jednog od najvećih talenata našeg fudbala.